[#1] Classic MOS & Stacja Dyskietek
Czy jest jakas lata umozliwiajaca uruchomienie stacji dyskow? Wlasnie gdy robilem cos pod MOSem, zaszla potrzeba przeniesienia paru plikow do drugiej Ami i niestety musialem odpalic WB.

PS. Czy teoretycznie, wydlubanie z kickstaru trackdisk.device cos by dalo?
[#2] Re: Classic MOS & Stacja Dyskietek

@Andrzej Drozd, post #1

No i jak to z tym jest?
[#3] Re: Classic MOS & Stacja Dyskietek

@Andrzej Drozd, post #2

spróbuj - problem jest ciekawy.
na pewno działa LS120 na Pegazie, zapewne w A1200 też pójdzie. ale czyta tylko dyskietki PC...
[#4] Re: Classic MOS & Stacja Dyskietek

@Andrzej Drozd, post #1

U mnie działa, zrób sobie tak jak pisze (zaznaczone) w przykładzie ->

; By default MorphOS boots without using the ROM contents of your Amiga. If you wish to
; make it use the kickstart contents (to be able to use trackdisk.device for example)
; please follow those steps:
;
; 1) Check if you have a correct kickstart file:
; The Kickstart version required are:
; Amiga4000/4000T/3000 - 40.68 or 40.70
; Amiga1200 - 40.68
; Is is advised that you use the unpatched ROM files
;
; 2) Move or delete fakerom.elf from boot/extmoudles
;
; 3) Change the kickstart variable, remember to tune the file path

set kickstart "kickstart=Devs:ROM3.1"
;set kickstart "nokickstart"

[#5] Re: Classic MOS & Stacja Dyskietek

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

set kickstart "kickstart=Devs:ROM3.1"

O, dobry pomysl. Standardowo to jest wylaczone. Gdy nie zadziala to jeszcze pomarudze. :)
[#6] Re: Classic MOS & Stacja Dyskietek

@Andrzej Drozd, post #5

Ja tak własnie mam i Paulina też działa w trybie emulacji tzn używam normalnie playera do modków w FileMaster, DiamondGUI, HippoPlayera, Prayer2, SongPlayera (ADP4) itd. bez AHI
[#7] Re: Classic MOS & Stacja Dyskietek

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

Dziala :)
Tylko...hehe, teraz bedzie potrzebna jakas latka typu "non click df0:", poniewaz denerwuje mnie to klikanie stacji. Na WB, chyba mam wylaczone za pomoca MCP.
Tak czy siak, nie uchronimy sie od latania MOSa. No i calkiem swojsko. Tradycja latanego WB jest podtrzymana.

Paula nie potrzebuje AHI - niezly bajer. Jeszcze by sie przydala obsluga AGA przez system. No, a jak wiadomo niektore programy odpalaja sie pod MOSem na AGA (chocby to demko pod WarpUP).

Ostatnia modyfikacja: 12.10.05 13:15
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem