[#1] RxMUI
Czy ktoś ma zainstalowane i działające na MOSie RxMUI?
Zainstalowalem to zeby odpalic APLKonwerter, ale nie dziala.
W ogóle zauwazylem, ze instalacja na MOSie programow ktore chca assigna do mui to czesto kupa roboty na piechote. Np do RxMUI musialem specjalnie stworzyc gdzies pusty katalog mui/libs/mui i zrobic do niego assigna bo inaczej by instalka nie poszla, a po instalce przekopiowac to co skrypt tam nawrzucal juz do wlasciwego systemowego katalogu z klasami mui. Mimo to cos musialem gdzies zrobic zle bo APLKonverter nie chce odpalic. Serwer Arexxa daje taki komunikat:
"ARexx implementation is not yet finished, if you want to use ARexx, please install your original rexxsyslib.library..."

rexxsyslib.library mam i to nawet dwie z powodu glupiego zdublowanego systemu katalogów w MOSie. W LIBS: mam wersje 68k, a w MOSSYS:Libs mam wersje natywna.
[#2] Re: RxMUI

@R-Tea, post #1

Ta biblioteka Arexx'a (rexxsyslib.library) w MorphOS-ie nie nadaje się do użytku więc jeśli ktoś chce używać Arexx'a to musi ją podmienić na odpowiednik z AmigaOS 3.x. Najlepiej jeśli będzie to jedna biblioteka w jednym miejscu w systemie zamiast w dwóch.

[#3] Re: RxMUI

@R-Tea, post #1

ja kgrx napisal usun przenies natywna biblioteke skopiuj do sys:libs wersje 68k.
co do drzewka katalogow mui takie cos jest wygodne bo nigdy nie nadpisze ci zle napisany installer(ktory np. niesprawdza wersji ) klas muiowych.
do user-startup dodaj sobie assigna i juz, mosowe installery tego nie uzywaja.

[#4] Re: RxMUI

@grxmrx, post #2

Dzięki chłopaki1 Już działa.
A co do mosowych installerow, to nie wiem jakie to są, bo np. przy instalacji natywnej wersji YAMa mialem podobne problemy z MUI, tak ze musialem az grzebac sie skrypcie instalacyjnym :S
[#5] Re: RxMUI

@R-Tea, post #4

Nie wiem skąd i jak, ale ja mam w katalogu MorphOS:Apps/MUI plik readme o następującej zawartości:

MUI - MagicUserInterface

MUI is an integral part of MorphOS and included with the operating system.
Core MUI libraries and classes cannot be found here.

This drawer exists to allow installation of 3rd party applications.
The assign "MUI:" points here and will cause installer scripts to write
their files to the respective subdirectories.

I faktycznie, przypis MUI: tam prowadzi. Nic w tym zakresie nie robiłem więc podejrzewam, że MorphOS już od instalacji tak ma.

[#6] Re: RxMUI

@grxmrx, post #5

Slyszalem o nim, ale go nie mialem po instalacji MOSa 1.4.5 i assigna też. Moze w starszych wersjach MOSa on istnieje? Czy w tym katalogu oprocz tego pliku readme masz jakies podkatalogi? Bo ja musialem zrobic katalog SYS:Apps/MUI/Libs/MUI/ zeby instalka RxMUI poszla. Jesli nie masz tych podkatalogow to przy instalacji RxMUI rowniez mialbys takie problemy jak ja.
Chyba masz jednak inna wersje MOSa bo w 1.4.5 katalog Apps jest w SYS: a nie w SYS:MorphOS, no i tu nie ma też assigna MorphOS:
[#7] Re: RxMUI

@R-Tea, post #6

Katalog ma następującą zawartość (są to jak widać puste katalogi)
Presets Dir ----rwed 14-Lip-05 15:26:01
Images Dir ----rwed 14-Lip-05 15:26:01
Demos Dir ----rwed 14-Lip-05 15:26:01
Libs Dir ----rwed 14-Lip-05 15:26:01
ReadMe.info 7296 ----rwed 14-Lip-05 15:26:01
ReadMe 341 ----rwed 14-Lip-05 15:26:01
2 files - 4 directories - 7637 bytes used

Directory "Presets" is empty

Directory "Images" is empty

Directory "Demos" is empty

Directory "Libs" on Niedziela 06-Lis-05
MUI Dir ----rwed 14-Lip-05 15:26:01
1 directory - 0 bytes used

Directory "Libs/MUI" is empty

Mam MorphOS-a 1.4.5 i takiego instalowałem.

[#8] Re: RxMUI

@grxmrx, post #7

bardzo dziwne... (?)
moze to jest w jakichs update'ach lub extrasach, ktorych ja nie zainstalowalem? :)
Zreszta, najwazniejsze, ze juz wiem co zrobic, zeby na przyszlosc nie miec tych problemow z instalacja muiowych progsów.
dzieki! :)
[#9] Re: RxMUI

@R-Tea, post #8

zadne patche. mam tak samo. z tym ze instalowalem 1.4.2 i na to kolejne wersje az do 1.4.5
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem