[#1] Neostrada i MOS
Moje prośby do Allaha zostały wysłuchane. Tepsa otwiera swoją usługę w moim miejscu zamieszkania :D. Pewnie temat ten był już wielkrotnie powtarzany, jednak się zapytam. Nie mam praktyki w sieciach itp. Mam PegaII i PC i drugiego PC. No i chce sobie zrobić sieć z internetem. Co potrzebuje od strony hardu i softu, tak aby wyszło najtaniej? Dwie karty sieciowe do PC, kabelki, co tam jeszcze? A od softu na PeguII mam MOSa1.4.5, a na PupCiach łyndołsyXP i 98.

[#2] Re: Neostrada i MOS

@Korni, post #1

ja mam modem usb podpięty do peceta /laptop/ z winxp -> switch 5-cio portowy -> pegaz.
Z softu potrzebujesz tylko jakiegoś stosu tcp na pegaza /miami lub genesis../ i właściwie tyle..

[#3] Re: Neostrada i MOS

@Korni, post #1

Inernet już jest. Teraz kupić switcha. Trza najtańszego wybrać na allegro widizałem jakieś po 50zł. :D

[#4] Re: Neostrada i MOS

@MaaG^dA, post #2

jakiś stos tcp na pegaza czyli miami lub genesis... a nie może być ezTCP, tzn. teraz już nazywa się inaczej MOSTCP czy jakoś. :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem