[#1] SFS i MOS
Od samego poczatku mialem maly problem z SFS-em. Niektorych plikow nie mozna skasowac gdyz sa:,, in use '' i nie chodzi tu o zadne assign-y. Po pewnym czasie(kilku resetach, kilku wlaczeniach Pega) niektore z tych plikow mozna skasowac a niektore nie (wtedy robie format partycji i wtedy znikaja ale nie o to chyba chodzi) . To samo dotyczy .recycled. Moze ktos ma rozwiazanie tego problemu?
Pozdrawiam
[#2] Re: SFS i MOS

@Arbuz, post #1

mi przez kilka lat sie nie zadażyło coś podobnego a to są jakieś specjalne pliki czy zdaża Ci się to całkowicie losowo lub może jakięs złe ustawienia SFS, problemy z dyskiem
mnie sie takie cos trafia tylko wtedy gdy żerzywiśxcie coś jest "in use" np zapomne wył filemenagera lub jakiegos innego prog używającego ten plik gdzies w tle.

[#3] Re: SFS i MOS

@Pawel Kobylarz, post #2

Przylad dzisiejszy. Nagrywalem dwie plytki i po nagraniu chcialem skasowac pliki iso. Jeden skasowal sie dopiero za drugim razem (pierwszy byl ,,in use''), drugi plik skasowal sie niby od razu ale z .recycled juz wywalic go nie moge. Sytuacje sa takie same czy uzywam Opusa Magelana czy spod shell-a. Jdno co zauwazylem to np. to ze gdy zapuszcze mp3 w AmigAMP to nawet po wyjsciu z AmigAmp-a nie moge go skasowac bez resetu(Scout nie pokazuje aby cos bylo zablokowane)
[#4] Re: SFS i MOS

@Arbuz, post #3

U mnie nigdy tego nie doswiadczylem hmm..
moze uruchamia ci sie jakis "usprawniacz" z kalsyka??
sformatuj partycje sfs bez recycled i sprawdz.
tylko tyle moge poradzic

[#5] Re: SFS i MOS

@Arbuz, post #3

U mnie różne dziwne problemy z SFS występowały gdy na partycji w SFS był cache IBrowse. Od czasu do czasu program ten zawieszał się i jakieś tam śmieci w cache/niepozamykane pliki (sam nie wiem co) zostawiał. W końcu na partycji zaczęły się pojawiać błędy Read/Write, czasem Pegaz uruchamiał się sporo dłużej niż zwykle (coś tam na dysku mieszał). W końcu partycję sformatowałem, dane wrzuciełem tam na nowo, a cache IBrowse dostał własną partycję w FFS. Od tego momentu problemy zniknęły.
[#6] Re: SFS i MOS

@Arbuz, post #1

Miałem dokładnie taki sam problem. Niewiele można było na to poradzić. Czasem skutkowało przeniesienie takich "feralnych" niekasowalnych plików do jakiegoś katalogu, i usunięcie katalogu łącznie z plikami. Jednak nie zawsze to skutkowało.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem