[#1] "przełączanie ekranów" mos classic
hmm.. czy komóś udało się przełączać ekrany pod ambientem za pomącą skrótów z klawiatury ?

bo mi się nie udało, a nakombinowałem się już do oporu z ustawieniami IControl i Keymaps nawet...

a przydała by się taka opcja, narazie u mnie pod mosem działa przełączanie ekranów tylko z programami, które mają gadget systemowy do tego właśnie celu np. CED, czy rozwijający dosłownie skrzydła DigiBoosterPro - AHI PPC to jest to :)

Ale nie samym cedem człowiek żyje a LW liczy około 3-4 razy szybciej niż na 040 25 dodam jeszcze że w tle gra sobie mp3... tylko jeden problem jest nie mozna sobie zmieniać kawałków do puki nie wyłączy się LW - nie mozna przejść na ekran Ambienta - nie działa skrót lcomand + n ani żaden inny...
[#2] Re: "przełączanie ekranów" mos classic

@Łukasz, post #1

ja przełączam windows+m

[#3] Re: "przełączanie ekranów" mos classic

@Łukasz, post #1

Mówisz o MOSie na klasyku, czy na Pegu? Bo jak na Pegu to niestety amigowa klawiatura (z przelotką na PS/2) nie działa w pełni - właśnie klawisze Amiga (Command) nie działają.

[#4] Re: "przełączanie ekranów" mos classic

@Marek Szyprowski, post #3

Aaaaa. Chyba muszę się nauczyć czytać. Jeżeli jest to problem z MOSem na klasyku to niestety nie mam pomysłu.

[#5] Re: "przełączanie ekranów" mos classic

@Łukasz, post #1

Widzi mi się coś że LW ma wyższy priorytet od Ambienta, szukaj tym tropem.
[#6] Re: "przełączanie ekranów" mos classic

@Łukasz, post #1

można sobie zdefiniować czym się przełącza ekrany - u mnie 3 przycisk myszy, zdefiniuj sobie skrót z Ctrl na przykład.
[#7] Re: "przełączanie ekranów" mos classic

@Łukasz, post #1

no może i coś z priorytetem jest nie tak, ale nawet z cedem jest ta sama sytuacja a ced ma prirytet 1, również z DigiBoosterem jest to samo - tylko gadgetem systemowym można zamienić ekran na Ambient ... może to coś z mosem na clasyka jetst nie tak ... próbowałem też ustawiać w IControl alt zamiast lcomand + n lub + m dla back screen itp. , dodam że sytuacja jest identyczna z Ambientem i tym z iso i tym z CVS ... a może to jakiś cud - i tylko ja mam taki problem. ps z priorytetem trans'a też nic nie robiłem - "firmowo niski"
[#8] Re: "przełączanie ekranów" mos classic

@Łukasz, post #1

lewy Amiga (lub windows) + m.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem