[#1] Rejestracja Posejdona z Polski
Kilka dni temu dokonałem udanej rejestracji stosu USB Posejdon. Jak się okazuje, mimo, że "Polska jest traktowana na zachodzie jako kraj trzeciego świata", jest to możliwe i to nawet bez konieczności wychodzenia z domu.

Dla osób z Polski najwygodniejszą metodą zapłaty jest transfer pieniędzy poprzez serwis MoneyBookers.com. Serwis ten posiada swój oddział w Polsce, również ich strona jest dostępna po Polsku.

Co jest potrzebne do wykonania rejestracji Posejdona przez serwis MoneyBookers:
- konto w dowolnym banku, z którego jest możliwość wykonania normalnego przelewu (przelew zlecony na poczcie nie jest akceptowany); nie jest potrzebna karta kredytowa!
- konto w serwisie http://www.moneybookers.pl/

Mała instrukcja co i jak po kolei zrobić:
1. Założyć konto w serwisie MoneyBookers. Ważne, aby podać tam prawdziwe dane - te same, które są podane w swoim banku, gdyż serwis nie akceptuje przelewów od osób postronnych (przepisy anty-defraudacyjne).
2. Dopisać numer swojego konta bankowego w serwisie MoneyBookers
3. Wybrać opcję zasil konto w MoneyBookers - wyświetlony zostanie numer konta bankowego, na które należy przelać kwotę, którą będziemy chcieli przesłać
4. Wykonać przelew ze swojego banku na podane konto (ważne - dokładnie sprawdzić, czy parametru przelewu zgadzają się z tym co zostało podane na stronie MoneyBookers - zwłaszcza pole przelewu "tytułem") - przelew oczywiście może być wykonany z internetu, jeżeli nasz bank obsługuje taką możliwość
5. Po ok. 2 dniach pieniążki będą dostępne na koncie w serwisie MoneyBookers
6. W serwisie MoneyBookers wybieramy opcję przekaż pieniądze i wypełniamy informacje do kogo mają trafić pieniążki (adres email, który należy podać jest dostępny dokumentacji do Posejdona i w programie konfiguracyjnym w menu Rejestracja), wybieramy walutę (euro) i wpisujemy kwotę i akceptujemy przekaz
7. W programie konfiguracyjnym Posejdona wypełniamy formularz rejestracyjny wybierając odpowiedni sposób płatności (MoneyBookers transfer).
8. Następnego dnia otrzymujemy klucz i podziękowanie od autora Posejdona :)

Koszty rejestracji:
Jak na tego typu operację to koszty wyszły naprawdę niewielkie. Serwis MoneyBookers za wykonanie przekazu i przeliczenie złotówki-euro (po średnim kursie NBP) pobrał ode mnie niecałe 2 zł (należy to uwzględnić). Do tego 50gr za wykonanie przelewu z mojego banku. Innych kosztów właściwie nie ma. Jedynie jeszcze wypłata pieniążków z serwisu MoneyBookers u autora Posejdona kosztuje go ok. 2 euro, jednak może to zrobić raz po oberaniu większej ilości rejestracji.
W porównaniu do innych metod płatności ten sposób płatności jest wygodny i tani (koszt przelewu bankowego za granicę to w zależności od banku może wynosić nawet >20zł i kilka procent prowizji!).

Gorąco polecam rejestrację Posejdona, zwłaszcza, że koszt klucza dla wersji MorphOSowej wynosi "co łaska". Pokażmy, że chcemy wesprzeć tych nielicznych, którzy coś jeszcze robią.

[#2] Re: Rejestracja Posejdona z Polski

@Marek Szyprowski, post #1

EEE w Polsce placic nie ma gdzie... Pojedyncza zaplate zrobie... bedzie za duzo pieniedzy to za wyplate zaplace 7zl... bezsensu... Wole zaplacic karta...

[#3] Re: Rejestracja Posejdona z Polski

Niestety wersja pod AOS/amithlona nie jest już chyba "co łaska"... :/
[#4] Re: Rejestracja Posejdona z Polski

@Mario, post #3

Bez przesady. Pełna rejestracja dla Polski kosztuje 23 euro. To ok. 100 zł. Nie wydaje mi się, aby to było jakoś przesadnie dużo.
Przy okazji - uaktualnienie z wersji 2.x to tylko 9 euro dla Polaków.

[#5] Re: Rejestracja Posejdona z Polski

witam,
mi też udało się zarejestrować Poseidona :)
pieniądze wysłałem także przez MoneyBookers, warto rejestrować teraz, bo obecnie mamy dosyć tanie euro...

Ostatnia modyfikacja: 25.01.06 20:23
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem