[#1] stracone dane!!
Podaczas zabawy linuxem (gentoo) przez przypadek sie pomyliłem i sobee nei ta co trzeba partycje sformatowałem najpierw pod instlatorem gentoo potem pod MOSem da rade z tej partycji cos odzyskac ? pod mosem byl szybki format, sfsdoctor pokazuje pliki ktore byly na tej apartycji ale sa to tylko mp3 i to tylko te ktore jzu wczesniej kasowalem a tych rzeczy co formatem usunolem nie widzi jest szansa zeby to odzyskac

[#2] Re: stracone dane!!

@Pawel Kobylarz, post #1

Marcha dopadnij moze pomoze ale imo zapomnij o tym,dane stracone..

[#3] Re: stracone dane!!

@AmiChris, post #2

w sumie to zalezalo mi na kilku fotkach z tamtad a z aparatu z kad zrobilem move na ta partycje wczesniej tez nie bardzo wiem jakbym mogl odzysakc dane, karte pamieci CF jest w fat32.
Jesli sie nei uda coz fotki trzeba bedzie rozbic raz jeszcze co jest wykonalne w najblizszych dniach wiec nei jest najgorzej, dobrze ze to nei byla jakas partycja z system lub czym podobnym.

[#4] Re: stracone dane!!

@Pawel Kobylarz, post #3

Z karty odzyskasz spokojnie. Jest masę softu na PC, który pozwala odzyskac dane z karty z FAT32.
[#5] Re: stracone dane!!

@mały, post #4

ok, to jak bede mial dojscie do pc ok soboty to sobie poradze, myslałem ze na mosie cos w tej sprawie sie da zrobic ale naszczescei jakso sobie poradze a na przyszlośc bede dwa razy sprawdzal jak apartycej w linuxie wybieram do formatowania :)

[#6] Re: stracone dane!!

@Pawel Kobylarz, post #1

Jeżeli poszedł pełny format pod Gentoo to tylko specjalistycznym sprzętem do odzyskiwania danych z dysków cokolwiek można zdziałać.
Popatrz czy w pliku z debuglogiem utworzonym w RAM: nie ma czegoś nt. plików, których szukasz, choć jeżeli SFSDoctor ich nie znalazł to najprawdopodobniej na 99% już nic nie da się zrobić.
I po co robiłeś quick format pod MOSem???

[#7] Re: stracone dane!!

@Marek Szyprowski, post #6

tak pełny format był :/ SFSDoctor nie znalazł nic, ale jak pisałem wyzej udało sie to odzyskac pamieci karty aparatu pod PC wiec odzysakłem dane a na przyszłośc bede bardziej uwazał, Dlazcego zrobiłe szybki format pod MOSem nei wiem tak odruchowo nerwach/pańce w sumei to chyba duzo to nie zmiania ale nasatepnym razem nie bede ruszal takiej partycji.

Problem jzu rozwiazalem dane odzysaklem jak juz pisałem z aparatu a reszta co tam byla to malo wazne rzeczy ktoych gdzis kopie mam.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem