[#1] Oddajcie mi moja ikonke
Zainstalowalem updejt MOS PUP i jak zwykle sa problemy.

1. Zniknela mi z blatu ikona sytemowej partycji MOS.
2. Brak dodatkowego updejtu w postaci tylko uaktualnien, zmusza do przekopiowania calej zawartosci ISO, czego konsekwencja jest utrata parametrow ustawien trybow dla monitora, wersji Ambienta, MUI4 itp.
3. Zniknela mi z blatu ikonka do MiamiDX
4. Mosnet nie dziala. 0.18 w ogole sie nie odpala, natomiast 0.19 wywala "fatalny error".
5. Ambient na tym ISO jest wciaz w dziadowskiej wersji i nie widac katalogow bez ikon.
[#2] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@Andrzej Drozd, post #1

Nie wiem jak wyglądają aktualizacje mosa pup, ale mos dla pegasosów aktualizuje się pewnie tak samo, czyli zmienia nazwę katalogu MorphOS na MorphOS-old i przekopiowuje nowy katalog MorphOS. Czyli wszystkie poprzednie ustawienia powinieneś mieć w tym MorphOS-old, o ile tam są one składowane, bo przecież env-archive jest w sys:prefs.

[#3] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@grxmrx, post #2

Zabezpieczylem calego poprzedniego MOSa przed updejtem, wiec problemu nie bedzie. No, ale jest to wkurzajace.
Czy MOS-Pegaz tez ma w updejcie pelne ISO systemu i updejtujesz tylko katalog MorphOS, czy updejt zawiera tylko np. katalog MorphOS? O ile wiem to jezeli jestescie zarejestrowani, to sciagacie updejty z odpowiedniej strony.

Co do Classica, to wyszedl MorphOS i dwa updejty w postaci pelnego systemu, czyli tak jakby ktos instalowal od podstaw. Przegranie wszystkiego "zabija" to co kazdy po amigowemu sobie juz pokonfigurowal.
[#4] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@Andrzej Drozd, post #3

No niestety, akualizacje mosa tak własnie wyglądają że kopiuje się nowe na miejsce starego bo założenie jest takie, ze MOSSYS: nie jest przeznaczone do modyfikacji przez użytkownika (choć jak kto chce to może sobie tam coś zmieniać).

[#5] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@grxmrx, post #2

specyficzne ustawienia a wiec np usb sa przechowywane w mossys:prefs/mprefs/
zatem po updajcie zapomnij o nich;)

[#6] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@AmiChris, post #5

No, zwłaszcza że ustawienia USB dla klasyka mają takie wielkie znaczenie. ;)

[#7] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@AmiChris, post #5

Ekhm? W mossys:prefs/mprefs/ siedza to pliki z programami do ustawien a nie ustawienia. Wszystkie pliki z ustawieniami siedza poza mossys: wiec podmian jego nie psuje zadnych ustawien. Jedyne co widze ustawien w mossys to jak ktos uzywa ambienta z cvsa to on robie trzyma w mossys ustawienia filetypow.
[#8] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@Andrzej Drozd, post #1

Wiekszosc rzeczy o ktorych tutaj piszesz jest pewnie konsekwencja tego ze po updatacie dostales starego MUIa i starego Ambienta i pewne rzeczy pojawily sie dopiero w nowych, badz nastapila zmiana ich obslugi. Po zainstalowaniu wersji z ktorych wczesniej korzystales wszystko powinno wrocic do normy. A dlaczego nie ma tam nowych? Bo nowy MUI jest publicznie w wersji aplha a Ambient wogole nie jest w rzadnej wersji :)

Ostatnia modyfikacja: 01.03.06 13:40

Ostatnia modyfikacja: 01.03.06 13:40
[#9] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@marcik, post #7

assign mossys: sys: zalatwia sprawe tych dywagacji :P

[#10] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@Kaczus, post #9

I zalatawia to ze przy pelnym updatecie trzeba na 100% robic wszystko recznie :P (Nie zebym sugerowal ze bedzie jakis taki update, jedynie teoretyczne rozwazania :) )

[#11] Re: Oddajcie mi moja ikonke

@marcik, post #10

No i bardzo dobrze, bo nie bedzie takiego watku...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem