@Korni,
post #7
HDwrite ide.device MOSSYS:c/reboot 0 - co robi owa komenda?
Korni! Nie zrozumiałeś mnie. Wiem jak trzeba sformatować dysk, spartycjonować itp. Odkupiłem pega bez twardziela. Dysk miałem z mojej byłej ami. Razem z pegiem był czytnik cd, z którego na samym początku paliłem mosa. Od samego początku też nie mogłem bez boleśnie odpalić systemu z płyty na tym cedeku. Po wielu dniach coś zatrybiło i poszło. Potem system miałproblem z odczytaniem - zobaczeniem dysku z ami. Ale znów coś zatrybiło i dysk był widoczny w systemie. I tak było do tego czasu. Formatowałem go , instalowałem nowsze systemy niż 1.4. I było OK. W tej chwili padł mi ów dysk. Kupiłem nowy - tą 80-tkę i system odpalony na cd jako MASTER się uruchamia, ale SCIconfig go wcale nie widzi!!!! Jedyna pozycja to czytnik jako 0,0,0. Zmiana zworek na Dysk - MASTER a CD - SLAVE powoduje iż pegaz nie odpali się z czytnika, gdyż twierdzi, że jest do kitu filesystem. Mówimy o odpaleniu z CDromu po wklepaniu ESC. Odpalając bez klepania w ESC system się zatrzymuje, gduż nie ma się z czego zabotować. I wtedy również odpalenie z CDromu się nie udaje, bo filesystem jest beeeee...I niech to szlag!!!!!