@Sylwester,
post #49
>nie bez powodu podałem linka, bo u mnie po zmianie na -1 nawet stabilność systemu wzrasta,
skolman, czasami mam ochote napisac jakie p******y gadasz. ale ok, niech ci bedzie:)
a ogolnie, trance dziala na niskim priorytycie z jednogo bardzo waznego powodu. 'responsivenesss'
nie wiem jak sie to tlumaczy. ale to jest cos, ze jak klikasz w programie to masz natychmiastowa reakcje
a nie czekasz az program zostanie przetlumaczony przez emulator. nazywa sie to adaptatywna amulacja.
to co musi byc wykonane szybko, zostaje wykonane szybko (obsluga tego co robi luzer), a to co trwa dlugo,
czyli daje szanse jit'owi, z reguly nie jest wykonywane jednokrotnie, jest w tle tlumaczona przez translator.
dlatego wasze testy sa zle. onie nie 'rozgzewaja' emulatora. on dopiero ma gotowy przetlumaczony kod jak
wasz program skonczy dzialac. jakby dokonywal calego tlumaczenia, optymalizacji (zaden z was nie ma
pojecia co robi trance. to jest prawdopodobnie NAJBARDZIEJ zaawansowany translator kodu 68k na ppc)
to mielibyscie opoznienie przy uruchamianiu prigramow, co nie jest dobre. dopiero przy dlugotrwalym lub
powtornym wykonaniu tego samego kodu, wkracza do akcji, translator. i pokazuje wlasnie takie wyniki
ktore nisza cokolwiek innego dostepnego na rynki...