[#1] Ambient z dwuklikiem :)
Ściągnąłem sobie Ambienta z 25 marca 2006. Muszę przyznać, że fajnie to wszystko się rozwija. Świetnie wręcz. Nareszcie dwuklikiem na desktopie otwiera się lister. Świetnie! Jednak ja bym chciał jeszcze nadal używać Magellana. Do tej pory dwuklik na desktopie otwierał mi listery Magellana no a teraz już nie, bo otwierają się listery Ambienta. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Można teraz jakoś wyłączyć ten dwuklik w Ambiencie? Tymczasowo. :)

A może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł na to żeby wilk był syty i owca cała. Jakoś sobie pod coś podpiąć otwieranie listerów Maglellana. Funkcjonalność Maglellana jednak nadal jest większa niż Ambienta więc nie chcę rezygnować z Magellana. Jednak z chcę też mieć zawsze w miarę nową wersję Ambienta, bo naprawdę warto.
[#2] Re: Ambient z dwuklikiem :)

@MDW, post #1

Jak uzywasz D2A to w tooltypach wlacz opcje MIDLE. Wtedy - dwuklik LMB - lister ambienta, MMB - lister magellana.
[#3] Re: Ambient z dwuklikiem :)

@marcik, post #2

Bardzo dobry pomysł! Używam D2A i nawet nie wiedziałem, że może wykorzystywać środkowy klawisz myszy do otwierania listerów Magellana. Fajnie. Tylko działa to trochę dziwnie, bo lister Maglellana otwiera się już przy pojedynczym kliknięciu środkowym klawiszem myszy na desktopie. Właściwie nie przeszkadza mi to, bo lister otwiera się tylko gdy nie jest aktywne inne okno. No ale może jednak się da zrobić dwuklikiem? :)

Jejjj jak mi się to podoba! Dwuklik lewym i mam lister Ambienta, jednoklik srodkowym i lister Magellana. Ech... żeby tak jeszcze z Blendera zniknęły błędy, nowy Python go nie krzaczył i autor Pixel32 się odezwał to byłoby już całkiem fajnie. :)
[#4] Re: Ambient z dwuklikiem :)

@MDW, post #3

Co do pythona, to pamietam, ze bylo cos na listac, ze nie dobrze
dzialal z blenderem....

[#5] Re: Ambient z dwuklikiem :)

@Kaczus, post #4

Kocham amigowe klimaty. :) Spróbuj się tu na czymś oprzeć... Niby jest, a jak się człowiek zagłębi to się okazuje fikcją. No ale pretensji nie mam, bo to przecież darmowy projekt. Na szczęście mam platformę na której zarówno Blender jak i Python działają tak jak powinny.
[#6] Re: Ambient z dwuklikiem :)

@MDW, post #5

Kiedyś było inaczej, ale wszystko się zmienia.... Nic na to nie
poradzisz... A i niektorzy przestali cokolwiek robic, bo sytuacja do
tego nie zachęca... Szopki z MOSem, szopki z OS4...

A właśne zapomniałbym... Czy za Blendera po części nie jest
odpowiedzialny Kiero? on chyba powinien najlepiej wiedzieć, którą
wersję należy używać i z jaką wersją pythona... na #ppa marsz! :P

Ostatnia modyfikacja: 26.03.06 19:27
[#7] Re: Ambient z dwuklikiem :)

@Kaczus, post #6

Rzeczywiście przydałoby się od czasu do czasu odwiedzić #ppa. Zupełnie o IRCu zapomniałem. :( Ciekawe czy autor Pixel32 gdzieś na IRCu bywa. Może moje maile do niego zwyczajnie nie dochodzą. Aż mi głupio czwarty raz do niego pisać. Hmmm... a może nie rozumie mojego "angielskiego"? :D Załamałbym się. :) No ale jak nie rozumie to powinien przynajmniej napisać, że nie rozumie. Dawno temu Friedenowie napisali jak im PRZEZ POMYŁKĘ (przed tłumaczeniem) niechcący wysłałem całkiem długiego maila po polsku. :D

[#8] Re: Ambient z dwuklikiem :)

@MDW, post #7

Jeżeli chodzi o kontakt z tym gościem, to osobiście nigdy nie miałem problemów (no, może raz, gdy słałem na jakiś stary adres). Odpisywał praktycznie zawsze. Zdarzało się, że odpowiedź przychodziła po kilku lub kilkunastu minutach. :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem