[#1] Cpoy DVD
Mam mały problem z przekopiowaniem płyty DvD na dysk przy próbie kopiowania pojawia się komunikat Error while copying DVD_VIDEO
Dotyczy to płytek już kopiowanych i nowych czy ktoś może mi dać jakieś wskazówki o co w tym wszystkim chodzi.?

[#2] Re: Cpoy DVD

@Wieslaw, post #1

Może napęd ci się zużył? Próbowałeś z WolnyCD? Możesz też sprobować skopiować innym programem. Mój CD-ROM w A1200 słąbo czyta niektóre szybko wypalane płyty, Dopusem udawało się czasami przegrać zawartość w całości.

[#3] Re: Cpoy DVD

@Wieslaw, post #1

Sa to plytki z filmami? Jak tak i filmy sa kodowane to moswy filesystem nie przeczyta poprawnie takich plikow.
[#4] Re: Cpoy DVD

@marcik, post #3

Napęd raczej zakładam że jest dobry bo nagrywa inne płytki programem FryingPanem, ajeszcze jest to ciekawe że film który wcześniej kopiowałem i było ok a teraz chciałem zrobić to jeszcze raz i nie moge pojawia sie ten błąd.

[#5] Re: Cpoy DVD

@Wieslaw, post #1

nie wiem jak z dvd ja robilem poprzez makecd iso plyty nastepnie ja montowalem i kopiowalem,czasami mi sie udalo odzyskac film w ktorym podczas kopiowania na hdd wyskakiwal blad..

Jak juz wspominalem,sprawdzalem to z normalnymi cd..

[#6] Re: Cpoy DVD

@AmiChris, post #5

MakeCD uważa że 99 minut to maksymalna wielkość płyty.
[#7] Re: Cpoy DVD

@Wieslaw, post #1

Skąd można zassać ten program w wersji ma MOSa?

[#8] Re: Copy DVD

@Wieslaw, post #1

Dziwi mnie, że w odpowiedzi na pytanie kolegi, nikt w tym wątku nie wspomniał o ograniczeniu, które podobno wstępuje w MOSowym SFS (poiszę podobno, bo sam nie sprawdzałem), a które nie pozwala obsłużyć pliku powyżej 2GB lub 4GB (nie jestem pewny).
Chcę kupić nagrywarkę DVD, a mam w obudowie miejsce tylko na 1 urządzenie 5,25", więc jeśli takie ograniczenie wielkości pliku istnieje, nie będę mógł w ogóle skopiować płyty DVD pod MOSem. Pozostanie Linux albo zewnętrzny napęd i kopiowanie w locie.
[#9] Re: Copy DVD

@R-Tea, post #8

To nie ograniczenie mosowego sfs (prawdopodobnie) tylko ograniczenie
mosowej wersji dos.library... Ktos kiedys mowil, ze w mitycznej wersji
1.5 ponoc jej nie ma.

[#10] Re: Copy DVD

@R-Tea, post #8

Ja rozwiązałem problem 1 napędu dvd w obudowie w inny sposób. Poprostu drugi DVD podłączyłem przez kieszeń na USB i ładnie działa. A z przegrywaniem rzeczywiście mam problem niestety
[#11] Re: Copy DVD

@R-Tea, post #8

tak jezeli chodzi o iso dvd,normalnie pliki nie przekraczaja (na dvd) wielkosci 2gb ;)

[#12] Re: Copy DVD

@AmiChris, post #11

Co to za ISO DVD skoro każda czysta płyta DVD ma ponad 4GB?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem