[#1] FryingPan Optical.drive
Zassalem sobie FryingPan0.4b2 i nie chce mi się odpalić. Nic sie po prostu nie dzieje na blacie a dodatkowo po takiej próbie MOS wisi.
Odpaliłem Snoopium i wywala same errory z próbą odnalezienia Optical.drive w różnych miejscach dysku. Ale okazało się że jednak znajdywał ten Optical.drive. Ma go w /lib/.
Przy dalszych "badania" doszedłem wreszcie że to ten Optical.drive mąci wodę.
Z FryingPan0.4a nie miałem tego problemu. Wrzuciłem optical.driva z wersji 0.4a do /lib z najnowszej wersji i wstał bez problemów. Z ciekawości tez zapodałem ten felerny optical.drive do FP0.4a i ten równiez nie wstał. Coś jest nie tak z tym Optical.drive z wersji 0.4b2 (v1.1 may 30 2005)
Aha. To wszystko na MOS 1.4.5 i MUI3.9
[#2] Re: FryingPan Optical.drive

@R-Tea, post #1

nie ma to jak błędy zgłaszane do autorów hehe :S no cóż mogę powiedzieć, od dwóch tygodni na liście mam pospolite ruszenie żeby mi pomogli wykopać możliwie najwięcej dziur. jesli znajdziesz kiedys czas - podeslij mi loga z kraszu. tylko nie na forum .

pozdroweczki

[#3] Re: FryingPan Optical.drive

@Error, post #2

Ja w innej kwestii.....czy polska strona www FP bedzie dostepna ??
[#4] Re: FryingPan Optical.drive

@Error, post #2

Hej Error co to za avater ... blee ... jak Cię dorwe w poniedziałek w pracy sam Ci to powiem ... a może to ktos z moto :)
... ups harassment ...

[#5] Re: FryingPan Optical.drive

@Error, post #2

Zgłaszać autorowi. Ale co jak autor nawet nie odpisze czy dotarło
Do dziś się martwię czy mój opis brzydkiego trzasku na początku nagrań audio dotarł czy nie.
Żebym chociaż dostał coś w stylu pocałuj mnie w d..... a tu nic
[#6] Re: FryingPan Optical.drive

@TomK, post #5

Przecież w drugim poście Ci odpisał. :P
[#7] Re: FryingPan Optical.drive

@Arbuz, post #6

ja tez czekam na odpowiedz na maial juz 3 dni. pisalem na dwa rozne adresy. ktos wie zna jakis aktualny i dzialajacy mail do errora?
[#8] Re: FryingPan Optical.drive

@R-Tea, post #1

U mnie FP 0.4b2 nawet działa tylko jest inny problem?
Nagrywanie jest ok,a przy próbie odtwarzania wyskakuje Błąd odczytu tej płytki?
Ta sama płytka w dvd działa ok czary czy co?

[#9] Re: FryingPan Optical.drive

@R-Tea, post #1

napisałem do Errora, ale on może nie mieć czasu więc pomóżcie :)
Jak zrobić taki debuglog?
Czy mam podmienić (przez zmiane nazwy) plik Optica.drive na ten z Optical.drive.dbg i później odpalic FP, a po tym znajdę gdzieś na dysku plik z debuglogiem?
[#10] Re: FryingPan Optical.drive

@R-Tea, post #9

tak

[#11] Re: FryingPan Optical.drive

@TomK, post #5

hej,

wiesz, zasadniczo to odpowiadam na maile - czasami z opóźnieniem - co najwyżej dwutygodniowym (bo i takie się zdarzają), chyba, że mail nie wymaga komentarza

inna sprawa ze z forpsi.com od blisko poltorej roku nie mozemy dojsc do porozumienia - nasi wspaniali providerzy udostepniaja nam cudowna usluge "antyspamu", ktora filtruje zasadniczo wszystko co przychodzi z polskich darmowych serwerow email (interia, wp, onet, o2) - juz kilkukrotnie prosilem o dopuszczenie poczty do skrzynki chocby w formie folderu "spam", ale bezskutecznie ("policy" im zabrania).

w razie pytan piszcie na gmail - imie.nazwisko@gmail.com, na pewno traficie :P

aa i jeszcze jedno - gdyby nie docierala odpowiedz - warto skorzystac z disposition notification - ja nie mam problemow z odsylaniem monitow ze cos przeczytalem.

strzaleczka.

[#12] Re: FryingPan Optical.drive

@quaint, post #7

Tomasz. Wiszkowski [malpa] gmail. com

[#13] Re: FryingPan Optical.drive

@R-Tea, post #9

hej,

jesli masz klopot ze stworzeniem debuglog'a (bo przykladowo cos sie wiesza) - sprobuj biblioteki z poprzedniego releasu. generalnie sposrod dwoch "optical.drive" wieksza na pewno generuje logi. zerknij do katalogu "lib"

ps. nie pisales ;) nie czaruj.

pozdroweczki

[#14] Re: FryingPan Optical.drive

@Rafael/ARMO, post #4

poza firma to nie harassment

[#15] Re: FryingPan Optical.drive

@Error, post #11

Acha czyli rozumiem że z polskich darmowych skrzynek nie ma co do Ciebie pisać. Ale powiedz mi w czym problem czmu nie możesz założyć sobie darmowej skrzynki na wp onecie czy gdzie indziej?
W moim liście były też pytania o rejestrację i cenę dla Polaków (było to tak dawno że nie było jeszcze informacji jak cenę przeliczyć na złotówki).
A teraz sedno: strona po angielsku dokumentacja też po angielsku cena tylko w Euro brak odpowiedzi na list.
Wniosek autor ma w d.... klientów z Polski (jest gorszy niż Elbox). Jak mam takie problemy z rejestracją to co będzie z pomocą po rejestracji? To wszystko plus te trzaski w nagraniach audio spowodowały że zrezygnowałem z rejestracji i biernie obserwuję rozwój programu.
[#16] Re: FryingPan Optical.drive

@TomK, post #15

na stronie fp gdzie jest cena jest też na dole przelicznik dla polaków.

[#17] Re: FryingPan Optical.drive

@TomK, post #15

wystarczy napisac na odpowiedni adres podany wyzej. odpowiedz na mojego maila dostalem pod 2 czy 3 godzinach.
[#18] Re: FryingPan Optical.drive

@quaint, post #17

Ja do Errora zawsze dzwonie :D
[#19] Re: FryingPan Optical.drive

@Arbuz, post #18

O! Dobry pomysl:) Bede musial kiedys sprobowac.
[#20] Re: FryingPan Optical.drive

@Error, post #13

@ Error
ps. nie pisales nie czaruj.

pisałem na tomasz.wiszkowski@tbs-software.com

w katalogu lib najnowszej wersji jest
"Optical.drive--"
Co to za dziwna wersja?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem