[#1]
Moja A1200_PPC i MorphOS1.4.5 4 classic
Czesc wszystkim amigantom. Musze powiedziec "cholera to ustrojstwo nie dziala". Otuz kilkukrotnie usilowalem odpalic MorphOS na mojej klasiczce i kupa. Nie wiem gdzie moge szukac problemu procz sprzetu. Moze zadam najistotniejsze pytanie. Czy ktos z posiadaczy a1200 z ppc i fastata uruchomil ten system jedynie ingerujac (w nietypowy sposob, czyli nie trzymajac sie zalecen autorow systemu) w startup-sequence?? Moja amisia reaguje w dosc zagatkowy sposob. Wydzielilem sobie ladnie ponad gigowa partycje dla MOSa, ktora przeformatowalem w SFSie. Oczywiscie ustawilem ja jako bootowalna. Przed proba uruchomienia zmienilem jej priorytet startowy na 8 (moj OS3.9 ma normalnie 8 i zmienilem go na 7 z powodu powyzszego powodu). Gdy rusza mosik (na swiezo, czyli po ponownym wlaczeniu ami) komputer sie resetuje, a dioda kontrolna z monitora zapala sie na pomaranczowo informujac mnie iz "czeka na sygnal" i od tej pory nie wiem co jest grane... . Moze to przez retakt palerpiecyka i motorolki?? Moze slabe zasilanie, albo pamiec?? Poradzcie prosze jesli tylko macie jakies pomysly.
Pozdrawiam!!!