[#1] Przeglądarki internetowe.
No dobra Panowie, niech będzie, że jestem baran komputerowy. Zainstalowałem bez problemu MosNET i ładnie działa, ale wszelkie próby z przeglądarkami www (mosowymi lub amigowymi nie dały rezultatu). AWeb MOS chce np. ClassAct, które się wywala przy instalacji. Vojager MOS coś chce i cholera wie o co mu chodzi. Inne amigowe pyskują o errorze w line którejśtam i się wysypują. Czy coś komuś działa (tylko dokładnie nr wersji) i ewentualnie skąd wziąć brakujące klasy lub biblioteki.

P.S.
A odpalił ktoś Voodoo-X?

[#2] Re: Przeglądarki internetowe.

@Kitech, post #1

Voyagera nie używaj , imho do niczego się nie nadaje (na pewno nie do używania).

AWeb - by się nie męczyć z instalacją ClassAct, a właściwie po to żeby odpalić by od razu działało proponuje zainstalować pakiet AWEB MAX - http://www.greyhound-data.com/gunnar/aweb/index.htm

IBrowse - chyba aktualnie najlepszy, ale komercyjny.

Voodoo-X odpaliło wiele osób (w tym ja), używam tego na codzień, działa.

[#3] Re: Przeglądarki internetowe.

@Kitech, post #1

wszystkie z podanych przez ciebie programow dzialaja.
Do aweba mosowego jest jakis skrypt do sciagniecia i instalacji classacta.
ibrowse dziala chyba wlasciwie w kazdej wersji, voyager tez.

jak cos nie dziala to odpal snoopdosa zobacz jakiego pliku brakuje/klasy i sobie dociagnij.

[#4] Re: Przeglądarki internetowe.

@Kitech, post #1

Zainstaluj OS3.x

[#5] Re: Przeglądarki internetowe.

@stefkos, post #3

Snoopium! :)

A resztę masz tu:
http://amigos.amiga.hu/k0rni/files/QuickGuide.lha

Ostatnia modyfikacja: 27.07.06 18:07
[#6] Re: Przeglądarki internetowe.

@stefkos, post #3

Voyager u mnie nie działa z MUI4 beta.

[#7] Re: Przeglądarki internetowe.

@Prince, post #4

prawie jak dowcip :D

[#8] Re: Przeglądarki internetowe.

@grxmrx, post #6

Skopiuj z MUI3.9 do PROGDIR:LIBS muigfx.library oraz muilowlevel.library. Teraz działa? :)

[#9] Re: Przeglądarki internetowe.

@Prince, post #4

Uprasza się w momencie, gdy ktoś jest zdesperowany (tzn. moja skromna osoba) o nierobienie sobie jaj z pogrzebu! ;)

[#10] Re: Przeglądarki internetowe.

@Kitech, post #1

Czy mam dobrze wpisane serwery DNS?
Dzialają Ci pingi na ppa.pl i 213.202.247.226?
[#11] Re: Przeglądarki internetowe.

@grxmrx, post #2

Aweb MAX chce window.class. Skąd to można zdobyć?

[#12] Re: Przeglądarki internetowe.

@Kitech, post #11

Plik powinien się znajdować w katalogu z AWebem.

[#13] Re: Przeglądarki internetowe.

@grxmrx, post #12

Na pewno nie ma tam tego pliku, ale znalazłem w systemie Ami (OS3.9). Mimo to AWeb nie odpala się (SnoopDOS o niczym felernym nie melduje) - po prostu nie uruchamia się ekran AWeba. Czy powinienem np. AWebowi zrobić przypis w user-startup?

[#14] Re: Przeglądarki internetowe.

@Kitech, post #13

Kiedyś odpaliłem tego dziada. Zainstalowalem po prostu ClassActa, a potem Aweba. Podziałał trochę, zawiesił się, stwierdzilem że suxx, i skasowałem.

[#15] Re: Przeglądarki internetowe.

@Kitech, post #13

Raczej uruchomic preferencje, niektóre instalki sa zje***ne i trzeba
najpierw recznie odpalic program konfigurujacy. Niestety goscie od
aweba nie sa zbyt bystrzyi testuja instalki majac juz zainstalowanego
aweba, wiec maja juz konfigurację....

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem