[#1] usb
Ostatnio zauwazylem, ze moge podlaczyc tylko jedno urzadzenie USB do Pega. Poszukalem i dowiedzialem sie, ze
powedem jest moj stary klucz do wersji 2.0. Pytanie - gdzie mozna dostac nowy klucz i czy trzeba cos za niego
zaplacic. ZB
:( :(

[#2] Re: usb

@Zbysiuk, post #1

Hmm? Jakiego Poseidona używasz? Nowsze trzeba rejestrować inaczej wyskakują komunikaty. Ja używam Poseidona 2.2 który standardowo siedzi w MOSie 1.4.5.

[#3] Re: usb

@Zbysiuk, post #1

W wersji dla MorphOS-a nie trzeba mieć klucza, choć można. Wersja 2.2 na pewno jest w MorphOS-ie 1.4.5 i nie trzeba jej dodatkowo rejestrować.

[#4] Re: usb

@Korni, post #2

Nie trzeba rejestrować, można. A wyskakujące komunikaty są w wersji 3.1, w wersji 3.2 ich nie ma.

[#5] Re: usb

@grxmrx, post #4

Hmmm, no to jakie są ograniczenia? :) Nima? :D

[#6] Re: usb

@Korni, post #5

Nic mi nie wiadomo o ograniczeniach. Poza tym rejestracja i tak jest wskazana żeby autora wesprzeć w tych trudnych dla mosa czasach.

[#7] Re: usb

@grxmrx, post #3

Przy okazji się spytam. Mam zarejestrowaną wersję Posejdona (czyli klucz) na Ami. Mogę to wykorzystać?

[#8] Re: usb

@Zbysiuk, post #1

W Morphosie1.4.5 jest Poseidon2.2, nie wymaga on żadnego klucza. Po standardowej instalacji powinieneś mieć aktywne oba (a właściewie trzy, bo na płycie jest trzeci) złącza USB i żadnych requesterów (te zobaczysz dopiero po upgrade do wersji 2.3 bez klucza).
W konfiguracji poseidona powinieneś mieć dwa urządzenia USB (device 0 i 1).

Ostatnia modyfikacja: 27.07.06 19:39
[#9] Re: usb

@Kitech, post #7

Poseidon 2.2 w MOSie nie wymaga klucza, a czy pójdzie pod 2.3 - nic, tylko sprawdzić :).
Sama rejestracja dla 2.3 Mosowców jest na zasadzie "co łaska".
[#10] Re: usb

@wali7, post #8

W 2.3 są jakieś komunikaty? Pierwsze słysze...
Jedynie w wersji 3.1 widziałem te denerwujące komunikaty, które nawoływały do zarejestrowania programu, ani w starszych ni w nowszej nie widziałem takowych.

[#11] Re: usb

@grxmrx, post #10

No tak, wszystko mi się pokiełbasiło, to pewnie przez te upały i fakt że Pegaz sobie śpi obecnie w stajence, znaczy w pudełku ;) , więc nie mam jak sprawdzić.
Pisząc o 2.2 miałem na myśli wersję 2.2 ... chyba, w każdym razie tę "fabryczną" z Mosem1.4.5, a pisząc o 2.3 miałem na myśli te płatne update, czyli 3.2 i 3.3 (chyba ;) ).
Tak, czy inaczej, koledze powinno działać. Czy w jakimś współczesnym MOSie (znaczy >=1.4) był Posejdon 2.0? Nawet jeśli był, to na MOSie1.4 (bo ja się spegazowiłem dopiero w czasach 1.4.0) USB działa "od kopa", i po instalacji nic nie trzeba konfigurować.
[#12] Re: usb

@Zbysiuk, post #1

Dzieki za informacje. Niestety nie mam ostatnio dostepu do sieci i wszystko idzie zbyt wolno... . Problem polega na tym, ze sciagnolem posejdona w wersji 3.2 lub 3.3 (teraz nie pamietam) i wlasnie tak sie dzieje, tzn. jesli podlacze jedno urz. to nie moge drugiego. Informacja obraku klucza wyswietla sie w logu preferencji programu. Zdziwilo mnie to bo Posejdon dla Pega nie wymagal klucza (to oczywiscie wiedzialem).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem