[#1] TVcard
Mam karte TV PixelView BT878P+ (REV.9D). Uzywalem tego na Amidze wraz ze sterownikami
Elboxu. Tam wszystko chodzilo poprawnie i bylem zadowolony. Teraz zmienilem
sprzet na Pega i uruchomilem wszystko pod AmithlonemTV. Byloby dobrze gdyby
nie brak... glosu. Pisalem w tej sprawie do autora (obecnie zajmuje sie m.i. Valiant Vision)
i ten odpisal mi " Sure, but it depends on the card and the used connections. LineOut of card
connected to line in of the board.

Some cards are very tricky to set up correctly, so if it's not working, you shouldn't think
about it. Don't expect any further support on AmithlonTV, since it's
outdated.

That's one of the major features of VV, that you can adapt the drivers at any time.". Oczywiscie pomijam sprawe amimixer.library, poniewaz nie ujrzala
swiatla dziennego oraz podlaczenia wyjscia audio karty TV do wejscia audio karty muzycznej. Jezeli ktos ma jakiekolwiek doswiadczenie w "ustawianiu" tej karty
to prosze o porade, bo jak wynika z listu to powinno sie dac zrobic. Dodam tylko, ze
sprawdzalem wyjscie "sound" karty TV i tam jest cisza. ZB
P.S. Autor zapewnil mnie, ze nowe oprogaramowanie (Valiant Vision) zostanie zaprezentowane
na targach Amiga Meeting w pazdzierniku.

[#2] Re: TVcard

@Zbysiuk, post #1

To w październiku jest Amiga Meeting planowany? To pierwsza informacja na ten temat, na jaką natrafiłem, chyba, że nie chodzi o ten łódzki?

[#3] Re: TVcard

@Grzegorz Kraszewski, post #2

Może chodzi o Amiwest?
[#4] Re: TVcard

@Grzegorz Kraszewski, post #2

http://www.amiga-news.de/en/news/AN-2006-05-00152-EN.html

[#5] Re: TVcard

@Zbysiuk, post #1

hmmm, popróbuj z kazdą kartą opisaną ogólnie a potem czeka Cię zabawa w ustawianie wlasnego sterownika (dosc duzo kombinacji ale dzwiek jednak warto miec). pamietaj ze najlatwiej uzyskac obraz i dzwiek z wejscia chinch

[#6] Re: TVcard

@grxmrx, post #4

Wlasnie o ten Amiga Meeting mi chodzilo, chociaz nie mam nic przeciwko zeby autor zjawil sie w Polsce.ZB

[#7] Re: TVcard

@rzookol, post #5

Dzieki za info. Biore sie do roboty. Prosze jednak o podpowiedz, jak sie taki sterownik ustawia. Przyznam, ze jeszcze nie wiem jak sie do tego zabrac.ZB

[#8] Re: TVcard

@Zbysiuk, post #1

@ Zbysiuk

P.S. Autor zapewnil mnie, ze nowe oprogaramowanie (Valiant Vision) zostanie zaprezentowane
na targach Amiga Meeting w pazdzierniku.

Kurczę, nie wiedziałem że Valiant Vision jest niedostępny publicznie.
[#9] Tak przy okazji TVcard :-))

@grxmrx, post #4

Posiadając w pegu radeona 9250 jaką TV kartę mogę podłączyć?
[#10] Re: TVcard

@Zbysiuk, post #1

Ja mam w Pegu kartę Pixel View PlayTV Pro tez z tym chipem nie pamiętam jednak w tej chwili jaka rewizja. Karta ruszyła poprawnie, może masz w ustawieniach wybrane nie takie źródło dźwięku jak trzeba ? Tam jest kilka opcji do wyboru tuner, radio czy coś w tym stylu. Pixel View jest tak popularną kartą, że powinna chodzić bez problemu. Zakładam, że wejście liniowe na karcie nie jest wyciszone w mixerze ?
[#11] Re: Tak przy okazji TVcard :-))

@Arbuz, post #9

Wydaje mi sie, ze to nie zalezy od karty graf., jak dziala to dziala.ZB

[#12] Re: TVcard

@yackar, post #10

Widzisz, wydaje mi sie, ze te "nowe" karty po 2002, chodza poprawnie a te wczesniejsze (moja z 2000) moga miec problemy.
Jesli chodzi o dzwiek u mnie to wkradla sie tu pewna niescislosc, mianowicie; dzwiek to ja mam tylko nie tam gdzie potrzeba. Wyjasniam, ze moj dzwiek jest przesuniety w czestotliwosci o 1.5 Mhz, w ten sposob jesli mam dzwiek to nie mam obrazu i na odwrot. Samo takie przesuniecie nie jest niczym niezwyklym - taki jest standard. W tym wypadku jednak kanal jest zbyt waski aby objac to i to (majac poprawny obraz slysze tylko szum i trzaski synchronizacji).
Jesli chodzi zas o tuner radiowy to sytuacja jest odwrotna tam kanal jest zbyt szeroki tak, ze slysze np. 4 stacje. ZB

[#13] Re: TVcard

@yackar, post #10

P.S. Moglbys przeslac mi pliki ustawien? Bardzo prosze.ZB

[#14] Re: Tak przy okazji TVcard :-))

@Arbuz, post #9

Z tego co pamiętam to chyba w PeguI trzeba mieć kartę graficzną na PCI żeby TV zadziałała, ale głowy nie dam.

[#15] Re: TVcard

@Zbysiuk, post #13

Ok jutro :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem