[#1] Gdzie to ustawić?
Gdzie w MUI się ustawia kolory okna do wpisywania tekstu, tego właśnie w ktorym się m.in. pisze posty na PPA? Bo gdy mam je nieaktywne mam czarne tło + czarne fonty...

[#2] Re: Gdzie to ustawić?

@Solo Kazuki, post #1

STRINGS-> String Gadgets -> Colors(inactive)-Background
[#3] Re: Gdzie to ustawić?

@Norbert, post #2

hmm... ale wygląda na to że niezła wtopa w MUI4 beta! NIE MA OPCJI do zmiany inactive w opcjach MUI4 beta

[#4] Re: Gdzie to ustawië?

@Solo Kazuki, post #3

IBrowse jest jakiô dziwny, i jakoô dziwne korzysta z tego MUI. Dlatego mam do niego oddzielne ustawienia MUI. Naleűy ustawię pojedynczy kolor űadne gradienty itp. inaczej zobaczysz takie cuda ;).

Ostatnia modyfikacja: 13.08.06 23:15
[#5] Re: Gdzie to ustawić?

@Solo Kazuki, post #1

Ja mam białe tło dla aktywnego pola tekstowego, w którym teraz piszę tekst a szare dla nieaktywnego. Mozna to ustawić w MUI4 beta bez problemu, w sekcji String.

[#6] Boot-Kaszka - było Re: Gdzie to ustawić?

@grxmrx, post #5

Hehe, kilka dni temu miałem ten sam problrm, ale znalazłem to i przestawiłem.

Ale mam inny problem. Przy starcie MOSa, zamiast BootPic'a (motylka) pojawia sie kaszka (u góry tylko, na dole pamieta zawartość ekranu po starcie firmware'u), a potem normalnie wstaje MOS. Skasowanie cgxbooypic.library nie załatwiło sprawy, dalej kaszka...
Czy ktoś sie z tym spotkał??... No i jak sobie poradził??... :)

Pozdr!!

Ostatnia modyfikacja: 31.08.06 14:25
[#7] Re: Gdzie to ustawië?

@Korni, post #4

U mnie działa dobrze. Natomiast nie mogę znaleźć opcji do ustawienia wielkości okienka w selektorze plików. Uruchamiając np. VersionWb otwiera się selektor plików, ale w rozmiarze który mnie osobiście wkurza - okienko jest za małe. Selektor jest muiasl. Ma ktoś podobny problemik?

[#8] Re: Gdzie to ustawię?

@Pero, post #7

Tak. Ja.
[#9] Re: Boot-Kaszka - było Re: Gdzie to ustawić?

@quantor, post #6

Pobaw się modeeditem, screenmodem. Też tak miałem, odpaliłem modeedita, nawet nie wiem czy coś zmieniałem, dałem save i przeszło :)

[#10] Re: Gdzie to ustawić?

@grxmrx, post #5

NIE MA W SEKCJI STRING DLA NIEAKTYWNEGO!

uff...

Czy ludzie nie czytają, co jest napisane?

Niech mi ktoś pokaże, gdzie ustawić dla nieaktywnego?

http://witryna.fucio.pl/user1365/public/1.png

Ostatnia modyfikacja: 31.08.06 20:17
[#11] Re: Gdzie to ustawić?

@Solo Kazuki, post #10

No bo nie ma. Ustaw na Container jednolity kolor i nie marudź :P

[#12] Re: Gdzie to ustawić?

@Solo Kazuki, post #10

Jest, tylko nie zwie sie "Inactived" ;). Zwie sie "Container". I nie mozna w stringach dla ibrowse ustawic gradientow - nie radzi sobie z nimi i stad sie bierze czarne tlo

[#13] Re: Gdzie to ustawić?

@Korni, post #11

widzisz... ja mam jednolity kolor... ale niestety container mi się nie kojarzyło z nieaktywnym oknem

lewizna... mogli zostawić osobno inactive, a osobno container

[#14] Re: Gdzie to ustawić?

@Solo Kazuki, post #10

Z obrazkami w tle również sobie nie radzi.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem