[#1] Stos Firewire - prace rozpoczęte
Pavel Fedin na forum portalu MorphZone poinformował o rozpoczęciu prac zmierzających do stworzenia stosu Firewire.
[#2] Re: Stos Firewire - prace rozpoczęte

@mailman, post #1

Cóż. Facet ma zacięcie. Ciekawe co z tego wyjdzie - zwłaszcza, że to na co się porywa jest naprawdę spore. Mam nadzieję, że go to nie przerośnie i nie wpadnie w pułapkę zajmowania się 10 projektami na raz....

[#3] Re: Stos Firewire - prace rozpoczête

@Marek Szyprowski, post #2

Ja mam takie małe pytanie. Dlaczego stosy USB, firewire nazywa się "stosem" ? :D

[#4] Re: Stos Firewire - prace rozpoczête

@Davka, post #3

bo jest to stos protokołów transmisji a nie jeden

[#5] Re: Stos Firewire - prace rozpoczête

@Davka, post #3

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stos_%28informatyka%29
[#6] Re: Stos Firewire - prace rozpoczête

@mailman, post #5

Wiem co to jest stos w sensie jaki jest na Wiki. Tylko jak to sie odnosci do obsługi USB?

[#7] Re: Stos Firewire - prace rozpoczête

@Davka, post #6

Tak samo jak obsługi Firewire, TCP/IP i czego tam jeszcze stosy istnieją. To jest jakby układanie, segregowanie danych "na stos", które idą np. do portu USB, a następnie przy pomocy sterownika danego urządzenia interpretowane i wysyłane do urządzenia w celu jego działania. Pewnie się mylę w tłumaczeniu, ale zapewne ktoś mnie poprawi.
[#8] Re: Stos Firewire - prace rozpoczęte

@Marek Szyprowski, post #2

nie wpadnie w pułapkę zajmowania się 10 projektami na raz....

Przecież już wpadł...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem