Co moze byc przyczyna ze program "guruje" jesli chce zobaczyc maila z załącznikiem?
SnoopDos nie pokazuje nic podejrzanego.
Czy to wina dodanych ikonej przy kazdym zalaczniku. Czy te ikonki mozna wylaczyc. Gdzie one sie znajduja (w jakim katalogu)
Jesli ten sam mail dam jako PODESLIJ to moge go zobaczyc
Moze to wina mime typu,ja u siebie klikam na zalacznik tekstowy i wyswietla mi sie to co ma byc za pomoca multiviewa lub programow ktore ustawilem,wszystko jest ok jednym slowem.
Zaznaczam ze uzywam yama 2.5 dev .
ps.jaki to zalacznik??
Chodzi oto że po dwukliku na mail z zalacznikiem otwiera sie okno i wtedy YAM "guruje".
Jakbym wiedzial jak wylaczyc pokazywanie sie ikonek (u mnie sa prostokąty) przy zalacznikach, to łatwiej byloby namierzyc problem.
Mialem to samo ale w... SimpleMailu. :D Dawno temu - jak kupilem Pegasosa. Dlatego po przesiadce z Amigi znow wrocilem do YAMa. W tej chwili dziala wszystko dobrze (nowy 2.5dev). A jezeli chodzi o te ikonki zalacznikow to rzeczywiscie sprawa jest jakas chora. Cholera wie skad on bierze te ikony. To tak jakby domyslna ikona projektu w systemie. Ale to nie kuma ikon PNG. Sprobuj zmienic moze def_project.info na jakiegos takiego czterokolorowego cudaka z AmigaOS 3. Tak dla testu tylko. :)
Nazbyt ogolnie,podaj chociaz jaki typ jest tego zalacznika,tekst,obraz,film,muza i jaka akcje masz przypisana do niego w prefsach bo ja telapata nie jestem ;)
Dziala to na kazdym zalaczniku.
Wyglada to tak.
Wybieram z listy maili ten ktory ma zalacznik, robie dwuklik i pokazuje sie okno a YAM "guruje". A powinno pokazac sie okienko z mailem oraz zalacznikami na dole. Obok zalacznika powinna byc ikona.
Czyli MIME jeszcze nie "dochodzi do głosu"
Tylko ze to sie ciagnie od dawna. Zawsze pobieram najnowsza wersje i zawsze jest tak samo.
Czasami, ale to bardzo rzadko uda sie zobaczyc maila z zalacznikiem. Dzieki temu wiem ze maja byc ikony i dodatkowe menu dla zalacznika
Czyli po prostu musi masz skopana ktoras biblioteke.... Ja uzywam mniej wiecej najnowszych kompilacji od dawna i nie zauwazylem problemow o ktorych piszesz....
Ja nadal będę się upierał przy tych ikonkach symbolizujących załączniki. Snoopium pokazuje mi, że YAM odczytuje ikonkę "def_Project.info" z miejsca wskazanego przez ENV:deficon_Path czyli u mnie "SYS:prefs/Ambient/filetypes_icons/". U mnie tej ikonki nie znajduje (bo wszystkie def_*.info mam w ENV:Sys/) i wstawia taki paskudną domyślną ikonkę śrubki (czy raczj jest to wkręt, bo ma zaostrzony koniec). Spróbuj może wywalić def_Project.info i zobaczymy. Jakie ikonki Ci teraz pokazuje w miejscu załączników?
U mnie się też nie wiesza z tymi brzydactwami. :) Tak sobie myślę, że może tam YAM próbuje odczytać jakąś ładną ikoneczkę PNG i dostaje świra, bo jeszcze się tego nie nauczył. :)
Dzieki wszystkim, ale winna okazala sie jakas biblioteka w katalogu LIBS:compressors/
Sprawdze pozniej ktora to byla dokladnie.
Teraz dziala juz dobrze tylko nie mam ikonke przy zalacznikach.
SnoopDos nie pokazuje ze YAM szuka ikony def_project.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.