[#1] Joliet a nie RockRidge
Zauważylem że przy płytach CD/DVD z dwoma (bub więcej) systemami plików, Joliet i RockRidge, MOS wybiera... Joliet! Toż to zakrawa o kpinę! Wszystkie komentarze plików przestają być widoczne, a niektóre znaki zastępowane są "_". Da się to jakoś ustawić, żeby wybierany był RR?

[#2] Re: Joliet a nie RockRidge

@Solo Kazuki, post #1

Może to pomoże, ale nie sprawdzałem. http://main.aminet.net/disk/cdrom/AmiCDROM-MorphOS.lha

P.S: Mam podobny problemik, otóź gdy płyta ma kilka sesji, zawsze widać ostatnią. W CacheCDFS pojawiało się okienko i możnabyło wybrać sobie sesję. Da się to zrobić pod MOSem???

Ostatnia modyfikacja: 27.09.06 13:00
[#3] Re: Joliet a nie RockRidge

@Korni, post #2

Da się to zrobić pod MOSem???

Da sie, jezeli Szanowni tworcy MOSa wyrzuca na zbity leb ten niedopracowany sterownik CD. Ja sam bym wolal uzyc CacheCDFS lub Allegro. Ba! Nawet starego, zwyklego AmiCDFilesytem. Sterowniki do CD, powinny byc tak instalowane, jak to jest na AmigaOS, a nie na sile, tak jak na Windows. Uzytkownik powinien byc panem systemu, a nie tak...
[#4] Re: Joliet a nie RockRidge

@Andrzej Drozd, post #3

Zawsze mozna doinstalowac alternatywne CDfilesystemy (CacheCDFS czy AmiCDfilesystem) do MorphOSa
[#5] Re: Joliet a nie RockRidge

@Norbert, post #4

Czyli CacheCDFS z 3.9 działa. :D

Ostatnia modyfikacja: 27.09.06 17:57
[#6] Re: Joliet a nie RockRidge

@Norbert, post #4

OK, to podaj mi sciezke dostepu do mountlisty odpalajacej CD-ROM na MOSie, to wykasuje cholerstwo i zainstaluje sterownik po amigowemu :)
[#7] Re: Joliet a nie RockRidge

@Andrzej Drozd, post #6

Zrob moutlisty dla innych CDfilesystemów i nazwij je dowolnie. Ten zbudowany pozostaw w spokoju.
[#8] Re: Joliet a nie RockRidge

@Norbert, post #7

OK, sprobuje. Czyli domyslam sie ze beda dwie ikonki plyty CD na blacie systemu? Na WB takie cos konczy sie zamrozeniem CD-ROMu.
[#9] Re: Joliet a nie RockRidge

@Andrzej Drozd, post #8

obczaj projekt unmorphos, jest tam jakis specjalny dismounter do tego

[#10] Re: Joliet a nie RockRidge

@Andrzej Drozd, post #8

Może nie lubią się niektóre filesystemy, ja na A1200 używałem dwóch filesystemów naraz i wszystko grało. Ikonki były oczywiście dwie.
[#11] Re: Joliet a nie RockRidge

@wali7, post #10

hmm... tak czy inaczej przydałby sie jakiś patch dla MOS, a nie "łatanie" jak na classicu

[#12] Re: Joliet a nie RockRidge

@Solo Kazuki, post #11

Sprzydał by się 1.5 :)

[#13] Re: Joliet a nie RockRidge

@Solo Kazuki, post #11

W ogole to przydaloby sie odpachowanie tego CD-ROMu i zainstalowanie go po amigowemu. Ja rozumiem ze niekore linuxo-xpekowe rozwiazania sa fajne, ciekawe i...wszystkie systemy pomalu linuxowieja, ale niektore rozwiazania sa pomylka. Na szczescie jak widzimy, amigowosc MOSa pozwala improwizowac :)
[#14] Re: Joliet a nie RockRidge

@Andrzej Drozd, post #13

odpachowanie tego CD-ROMu

Zapomnialem tylko ze MOS pewnie potrzebuje go do wystartowania z plyty CD.

Wiec przydaloby sie cos takiego jak:
dismount cd0:

tuz przed wystartowaniem startup-sequence, nastepnie MOS wykorzystalby sterownki z Devs: i L:

PS. A moze to wystarczy dopisac do s-s? Trzeba sprobowac ;)
[#15] Re: Joliet a nie RockRidge

@Andrzej Drozd, post #8

Spróbuj wywalić stary komendą

assign CD0: dismount

a potem zamountować z mountlisty inny...
[#16] Re: Joliet a nie RockRidge

@Andrzej Drozd, post #3

@ Andrzej Drozd
Da sie, jezeli Szanowni tworcy MOSa wyrzuca na zbity leb ten niedopracowany sterownik CD. Ja sam bym wolal uzyc CacheCDFS lub Allegro. Ba! Nawet starego, zwyklego AmiCDFilesytem.

Pisałem jakiś czas temu do Elboxu pytanie czy planują AllegroCDFS na MOSa, ale nikt mi nie odpowiedział.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem