[#1] MorphOS i TV-Out
Słyszałem, że MOS 1.5 ma zaimplementowaną obsługę TV-Out... ale czy to jest prawda? I czy istnieje jakaś możliwość użycia TV-Out na MOS 1.4.5?

[#2] Re: MorphOS i TV-Out

@Solo Kazuki, post #1

chyba nie ale popróbuj na trybach overlayowych

[#3] Re: MorphOS i TV-Out

@rzookol, post #2

a co to jest tryb overlayowy?
[#4] Re: MorphOS i TV-Out

@kiero, post #3

już się czepiasz :)
na MZ pisało, że ktoś otrzymał sygnał video jak coś puścił na overlayu, na mplayerze/snes9x możesz blitować normalnie lub puszczać film przez overlaya, sposób puszczania na overlayu nazwałem "trybem overleyowym"

[#5] Re: MorphOS i TV-Out

@rzookol, post #4

Próbowałem... próbowałem wybrać nawet tryb PalTV w ModeEdit - bez skutku. Co ciekawe, przy bootowaniu Pega sygnał JEST wysylany przez TV-Out! Znaczy to że póki nie wejdę do MOS mam wyświetlany obraz na TV! Czyli że właściwe to MOS "zamyka" dostęp do TV-Out. Nie da się jakiegoś patcha zrobić (to request do osób z MOSTeam ;) )?

[#6] Re: MorphOS i TV-Out

@Solo Kazuki, post #5

to przez te braki supportu dla AGAty

[#7] Re: MorphOS i TV-Out

@Solo Kazuki, post #5

Pewnie sygnał na TV-out jest do czasu, gdy MorphOS nie zablokuje OF (ale to tylko przypuszczenie). Jeżeli tak jest, to raczej nic z tym nie zrobisz.
[#8] Re: MorphOS i TV-Out

@Kamul, post #7

Ha! Pojawił się obraz! Rozgryzłem zagadkę (nie samemu :( )!

Trzeba wybrać po prostu w ModeEdit tryb PalTV... Jeżeli dany typ monitora taki posiada

Mój takie posiada, i mam obraz.

Ale nie wiem jak wykorzystać to do trybów Overlay, bo w innych nie ma to sensu.

Albo napisać jakiś program który podaje jeden sygnał na monitor, a drugi o zmienionych parametrach na TV...

ale w zasadzie to właśnie by umożliwił sterownik obsługujący kartę ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem