[#1] Yam i toolbary
Co zrobic aby toolbary w Yamie 2.5dev, zalaczone razem z nim wygladaly porawnie na MOSie?
Na WB3.1 jest wszystko OK.

Tak to aktualnie wyglada:
[#2] Re: Yam i toolbary

@Andrzej Drozd, post #1

W ustawieniach MUI klasy Toolbar musiałem przełączyć "Border Type" na "Off". Nie przeszkadzało mi to, że tak mi się bardziej podoba. :) Zwłaszcza jak "Selection Border" ustawiłem na "New" i zaznaczyłem "Show Active on Mousehit".

Dodatkowo zauważysz, że kolor napisów w nieaktywnych przyciskach jest czarny i za cholerę nie można tego zmienić. Mnie namówili na ustawienie opcji "General" na "Image only". Początkowo nie bardzo mi to pasowało ale się przyzwyczaiłem i teraz już bym nie zmienił nawet jakby poprawiono YAMa (czy może Toolbar). Tym bardziej, że są podpowiedzi w postaci dymków.

[#3] Re: Yam i toolbary

@MDW, post #2

A ja uzywam starego toolbara i tez dziala.

[#4] Re: Yam i toolbary

@MDW, post #2

Przed tym tematem sprawdzilem wszystkie klasy MUI. Niestety nie mam w preferencjach Toolbara. Moze jest tylko w MUI4? Tak czy inaczej moze "da sie" to jakos wyedytowac recznie?

Niestety ostania instalka MUI4 skonczyla sie porazka i MOS juz sie nie zaladowal, wiec zostane przy 3.9 :)
[#5] Re: Yam i toolbary

@Andrzej Drozd, post #4

Nie używasz MUI4.0? To i pewnie Ambienta masz starego... teraz rozumiem tęsknotę za WB ;)
Ale jak się nie chciało zainstalować? A instalowałeś na czystej instalacji? Może jakieś stary klasy MUI się zaplątały i przeszkadzają? Ja nie miałem nigdy problemów z nowszymi wersjami MUI, ale tego typu problem pojawił mi się przy Reggae.
Tak czy inaczej, powinno działać, tym bardziej że słyszałem, że na klasyku MUI4.0 chodzi całkiem nieźle.
[#6] Re: Yam i toolbary

@wali7, post #5

Coz MUI4 niestety nie do konca dobrze wspolpracuje z niektorymi programami, przyklad Voyager, czy czestsze - duzo czestsze zwisy logtoola na ten przyklad. Co do Yama, to napisalem, mozna podmienic toolbar na starszy i dziala bez zarzutow.

[#7] Re: Yam i toolbary

@Kaczus, post #6

mozna podmienic toolbar na starszy i dziala bez zarzutow.

Tak, to juz wiem, jednak Yam wywala wtedy jakis dodatkowy requester ze cos nie tak jest z toolbarami.
[#8] Re: Yam i toolbary

@wali7, post #5

Poki nie bedzie konfigurowalnej gornej belki (na wzor Tools Daemona), to nie mam motywacji. I tak juz mam kilkanascie ikonek na blacie, a aby odpalic cos mniej ważnego musze niestety marnowac czas na przebijanie sie przez okienka.

Na szczescie ostatnio wpadlem na genialny pomysl :P - wyciagnalem katalog PROGRAMY z sys:utilities na blat i juz jest duzo lepiej. A jak sie rozrosnie to zaloze dodatkowe, alfabetyczne podkatalogii. To sa dzialania typowo windowsowe (chociaz tam jest jeszcze wiekszy balagan gdy ma sie ok 100 programow lub wiecej ;)

Windows rzadzi :P
[#9] Re: Yam i toolbary

@Andrzej Drozd, post #7

Moze masz za stary.... Bo byly zmiany w pewnym momencie - fakt, ale jest nowszy w starym stylu, ktory dziala z nowymi.... Niestety w domu bede dopiero jutro wieczorem, tak bym Ci podeslal :)

[#10] Re: Yam i toolbary

@Kaczus, post #9

OK, dzieki :)
Prosze na andrzejdrozd@interia.pl
[#11] Re: Yam i toolbary

@Andrzej Drozd, post #4

MorphOS bez MUI4 i nowego Ambienta to trochę bez sensu. :( Ja nie miałem takich problemów ani z MUI4 alpha, ani beta, ani nowym Ambientem (aktualizuję co kilka/kilkanaście dni).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem