[#1] Pegaz 1 i grafa Radeon
Witam! Mam pewien problem! Kupiłem okazyjnie kartę Radeon 9250. Do tej pory miałem VooDoo 3. Nie miałem większych problemów. Ale wczoraj po zainstalowaniu Radka okazało się niemożliwe odpaenie kilku gier wcześniej działających... Neverput, Neverball itp. Wyświetlał się komunikat o niemożliwości otwarcia biblioteki Tinygl w wersji 50. Oczwiście mam ją. Wiem, że Pegaz 1 nie miałsterów do 3D dla radków większych niż 7000. Nie mogę się natomiast doczytać czy po update r2 do 3D dalej nie są obsługiwane karty Radeon większe od owych 7000?
Problem 2: mam monitor optiview 15 cali. Na nim po piecem działały rozdziałki powyżej 800x600. Na pegu nie mogę ich ustawić. Gdzieś robię błąd, ale prosiłbym o dokładne wyjaśnienie jak to poustawiać.

[#2] Re: Pegaz 1 i grafa Radeon

@Pero, post #1

http://3d.morphos-team.net/ - Powinno działać. Neverball to gierka w SDL, wszystkie korzystające z akceleracji nie działają? PowerSDL v.11.8 na Radeonach tworzy ekrany tylko w trybach 24Bit, masz je? Musisz troszkę poczekać, aż Itix wypuści nowszą wersję dziajającą na ekranach 16bitowych ;) Sprawdź czy bibloteki się nie dublują, oraz czy masz najnowsze ich wersje. Z monitorem pewnie robisz błąd w w modeedit. Sprawdź czy ustawienia są zgodne z tymi które powinny być w instrukcji. Później dodać tylko nowe tryby i hulać.

[#3] Re: Pegaz 1 i grafa Radeon

@Korni, post #2

problem ze wszystkimi w SDL, a wyszło pzy odpaleniu FLY. Komunikat mówił o niemżliwści otwarcia ekranu 640x......Może to i to! Biblioteki się nie dublują, są najnowsze (chyba, bo już nic nie jestem pewien)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem