[#1] MorphED i rolka
Od pewnego czasu zauważyłem dziwne zachowanie MorphEDa. Głowę dam, że kiedyś tego nie miałem. Chodzi o to, że jak używam rolki (kółka, wheela czy jak kto tam to nazywa) myszy to w niektórych miejscach edytowanego pliku pojawiają się znaczek ` (średnik ale pochylony w drugą stronę - to co jest na klawiszu tylda). Pozycja znaku jest połowicznie losowa. :) To znaczy pozioma współrzędna mniej więcej odpowiada pozycji wskaźnika myszy, a pionowa jest zupełnie losowa. Znak wstawia się w trybie wstawiania więc nie zastępuje mi to jakichkolwiek znaków edytowanego pliku. Potem daję tylko wyszukiwanie wywalem je wszystkie. No ale na dłuższą metę to jest wkurzające. Trudno mi podświadomie powstrzymać się przed używaniem rolki. Mam to we krwi. :)

Dzieje się tak niezależnie od tego co edytuję - źródłówke C/C++, HTML czy ASCII. Żeby to sprawdzić to wystarczy odpalić MorphEDa i na takim pustym oknie poruszać kilka(naście) razy kółkiem w górę i w dół. Kursor zacznie lekko mrugać i powinny się pojawić te nieszczęsne znaki.

Może ktoś miał coś takiego u siebie i może rozwiązał? Jestem pewien, że kiedyś tego nie miałem.

[#2] Re: MorphED i rolka

@MDW, post #1

Hmmm... nie mam morpheda, a na goldedzie nie zauwazylem tej
przypadlosci... moze jakis zamierzchly blad - poprawiony juz....

[#3] Re: MorphED i rolka

@MDW, post #1

A moze MDW grzebales cos w prefsach poseidona jezeli masz myszke usb.jeszcze mozliwosc ze jakies commodity masz w systemie;)

[#4] Re: MorphED i rolka

@MDW, post #1

Już wiem co było (jest) przyczyną. Zauważyłem, że nie tylko w MorphED się to pojawiło. Podłączyłem inną mysz i tego "efektu" nie ma. Czyli muszę przy najbliższej okazji kupić inną. Fajnie, że się rozwiązło. :)

[#5] Re: MorphED i rolka

@MDW, post #4

to napisz jeszcze co to za myszka sprawiająca problemy.
[#6] Re: MorphED i rolka

@quaint, post #5

Jakaś taniocha "EASY TOUCH" (optyczna). Ale ona nie sprawiała wcześniej problemów. Niedawno nawaliła. Na szczęście teraz tego typu sprzęt kosztuje niemal zero złotych. :) To śmieszne ale ja się cieszę jak sprzęt nawali, bo łatwo to naprawić (jak się wie co i jak). Trzeba tylko pieniędzy (i to zazwyczaj niewiele).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem