[#1] Pegasos...problem
Witam!

Kilka dni temu zdarzyl sie maly wypadek z moim Pegiem. Panowie od energetyki majstrowali cos przy sieci, pradu nie bylo. Akurat bylem w pokoju w momencie w ktorym wlaczyli prad, wyszedlem na chwilke, wracam...z zasilacza sie dymi. Zasilacz sie ladnie spalil, a ja zaczalem sie zastanawiac czy Pegasos jest uszkodzony. Zalatwilem kolejny zasilacz (300W, tamten mial 200W i bylo ok), ale gdy wlaczylem kompa powtorzyla sie poprzednia sytuacja...zaczelo sie z niego dymic :( Nie wiem czy sie spalil i co w ogole jest grane. Wczoraj sprawdzilem kompa w kafejce u goscia ktory serwisuje kompy, wyglada to tak, ze zasilacz startuje, ale na ekranie nic sie nie pojawia :(

Bym zapomnial: mam Pega I G3

Pytanie: co to moze byc? Komputer bedzie jeszcze jutro sprawdzany, ale jezeli padla plyta to mam ja wyslac do bPlanu? Z zewnatrz nie widac co moglo by byc uszkodzone :/ To raczej nie przypadek, ze spalily sie dwa zasilacze...eh, !quote 121 ;)

I w ogole sie zastanawiam co takiego sie stalo, ze komputer wlaczyl sie sam...

[#2] Re: Pegasos...problem

@GregLM, post #1

Najpewniej pseudoelektrycy puścili 2 fazy zamiast fazę i zero. Prawdopodobne że płyta mogła paść.
[#3] Re: Pegasos...problem

@GregLM, post #1

Komputer się nie musiał włączać sam bo zasilacze ATX jest cały czas pod prądem. Jak nic sie nie pokazuje to zawsze możesz sprawdzić czy jest wywalany jakiś debug na Serial.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem