[#1] ModeEdit
Mojego monitora nie ma na liscie, wiec ustawiam parametry "ręcznie" - pozioma 30-130kHz, pionowa 50-160Hz, Bandwidth 356MHz, daje use, olewam komunikat i przechodze do dodawania trybow, a ty niespodzianka...
W zaden sposob, nie da sie ustawic pixel clocka na wartosc wysza niz 300000000, co wiecej przy takim ustawieniu danie test powoduje zawieszenie MOSa(tak, ze Ctrl+MOS(;) )+MOS nie pomaga), przy ustawieniu "o jeden klik mniejszym"(299999900) jest to samo, dalej juz mi sie nie chcialo schodzic jedym klikiem, wiec ustawilem(zaproponowane defaultowo dla rozdzialki 1920x1440) 297000000, ktore dziala... Z wrazenia, az sprawdzilem parametry karty graficznej, no ale RAMDAC 400MHz.
Teoretycznie, to jest w sumie maly problem, ale przez to nie moge ustawic rozdzielczosci 2048x1536 @ 81Hz...
Także pytanie: To ja coś żle zrobiłem, czy też MOS jest ograniczony i będę musiał kożystać z mniejszych rozdziałek i/lub częstotliwości oświeżania?
[#2] Re: ModeEdit

@Torn, post #1

Myśle że z tym pytaniem najlepiej na liste [morphos], a tam pewnie odpowiedzi udzili albo Ralph Smith albo Frank Mariak.

[#3] Re: ModeEdit

@Torn, post #1

Z tego co wiem to w 1.4 nawet jak ustawisz taka duza rozdzialke to i tak bedziesz mial z nia problemy - MDW chyba kiedys z tym walczyl i polegl.
[#4] Re: ModeEdit

@Rafael/ARMO, post #2

Rafael/ARMO napisał(a):

> Myśle że z tym pytaniem najlepiej na liste [morphos], a tam
> pewnie odpowiedzi udzili albo Ralph Smith albo Frank Mariak.

Aha... Gdybym tylko miał jeszcze do niej dostęp... ;) No ale już nie długo, jeszcze tylko parę dni. :)
[#5] Re: ModeEdit

@Torn, post #4

Napisz w takim razie na forum MorphZone, zarówno Ralph jak i Frank udzilają się tam na forach.

[#6] Re: ModeEdit

@Torn, post #1

Cóż u Laire działa bez zarzutu.... Tyle, że on ma innego MOSa, w 1.4.5
mos ma ograniczenia co do rozdzielczosci....

[#7] Re: ModeEdit

@Kaczus, post #6

No to jak problem jest już znany, to daruje sobie... W końcu, przy 1920x1440 też da się (z trudem ;) ) pracować.
[#8] Re: ModeEdit

@Torn, post #1

Monitor jest na liscie ModeEdit
Pixelclock to 235Mhz przy 2048x1536 89.83khz 56.49Hz.
Suwaka nie mozna przestawic dalej.

Czy wieksza pixelclock nie rozwali monitora jesli karta graficzna da sobie rade?
[#9] Re: ModeEdit

@Norbert, post #8

Norbert napisał(a):

> Pixelclock to 235Mhz przy 2048x1536 89.83khz 56.49Hz.

56.49Hz?!?! Hehe, takie to ja sobie też mogłem ustawić, ale ja nie mam doświadczeń z AGĄ - dla mnie praca przy takiej częstotliwości odświeżania jest całkowicie wykluczona. ;)

> Suwaka nie mozna przestawic dalej.

No nie dziwne, skoro twój monitor jest na liście, to ma już ustawiony prawidłowy Bandwidth...

> Czy wieksza pixelclock nie rozwali monitora jesli karta
> graficzna da sobie rade?

ZTCW, to większe ustawienie, niż bandwidth twojego monitora, da co najwyżej komunikat "Out of Sync", na nowszych monitorach... Na starszych(a bardziej konkretnie, to dużo, dużo starszych), informacja o wyjściu poza zakres, może być przekazana "w mniej przyjemny sposób".
Także, IMHO, najlepiej jest się trzymać tego, co masz podane w manualu do monitora i tyle.
[#10] Re: ModeEdit

@Torn, post #9

A jednak dziala
Mam teraz 2048x1538 85.1Hz i 106.83 przy 300Mhz pixelclock.
Ten sam monitor. Jednak nie wybuchł :D

Dodane

Jednak nie dziala :(
Ustawilo sie 2048x1200 i nie zauwazylem.

Przy 2048x1538 mam jednak 67.1Hz 106.83kHz pixelclock 300Mhz

Ostatnia modyfikacja: 19.12.06 21:28
[#11] Tak przy okazji monitorow :-)

@Norbert, post #10

Tak przy okazji monitorow to jaki polecacie LCD do Pega Radkiem 9250? Mam na mysli jakas 19-stke lub panorame.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem