Od bardzo dawna szukam aluminiowej klawiatury, ktora bylaby plaska jak w laptopie. Cos takiego jak to:
http://www.allegro.pl/item154340014_speed_link_ultra_flat_metal_sl_6465_cicha_z_alu_.html
Jednak moja MUSI miec normalny uklad klawiszy. Klawisze strzalek musza byc tradycyjnie umieszczone i musi byc klasyczy blok z klawiszami Home, End, PageUp, PageDown, Insert, Delete. Nie po to sie uczylem prawie dwa lata bezwzrokowego pisania zeby teraz sie gapic na klawiature w poszukiwaniu klawiszy, ktore z niewiadomych przyczyn wywedrowaly w dziwne miejsca. :) Uczyc sie nie zamierzam nowego ukladu, bo musialbym kupic 4 takie klawiatury. Poza tym standard to standard! Dodam, ze klawiatura powinna byc naprawde dobra. Cena nie jest taka istotna. :) Moze byc 100 zl ale moze byc i 200. Ma byc plaska, aluminiowa (to wlasciwie nie jest konieczne) i klawisze musza siedziec sztywno nawet po dlugim i czestym uzywaniu. Po prostu tak jak w porzadnych laptopach. :) Juz przerabialem dwie plaskie tanie klawiatury - dziekuje. :) Jedna juz lezy w smietniku, a w drugiej klawisze telepia sie jak w grzechotce. Czy naprawde w Polsce nie mozna kupic czegos takiego? :(
Brat kupil sobie taka jak jest na podanej przeze mnie aukcji. Siedzialem przy niej 10 dni jak bylem u niego. Klawiatura jest swietna ale cholerny laptopowy ten uklad klawiszy mnie dobijal. :( Pytalismy w sklepie (w Derby w Anglii) i podobno mieli wersje z normalnym uladem klawiszy ale nie maja i nie wiedza kiedy beda miec. Ja nie wierze, ze mieli. Jakby cos takiego bylo to przynajmniej jedna sztuka bylaby na Allegro. :)
Jezeli ktos wie gdzie mozna cos takeigo kupic to bylbym wdzieczny. Najlepiej jakby nie byla USB ale jak bedzie to jakos przezyje. :) Po prostu szkoda mi gniazda USB na klawiature skoro normalne gniazdo klawiatury bedzie nieuzywane.