[#1] mosowy Arexx
Gdzie można znaleźć jakąś listę komend Arexxa z MOSa 1.4.5 z krótkimi opisami co do czego?
Ewentualnie czy MOS posiada jakieś inne mechanizmy pozwalające na automatyczną zmianę ustawień systemowych, np. na starcie systemu?
[#2] Re: mosowy Arexx

@R-Tea, post #1

a) arexx jest ten sam co w amigaos
b) wyjaśnij o co chodzi ?

[#3] Re: mosowy Arexx

@rzookol, post #2

Nie chodzi mi o interpreter, bo że on jest to wiem. Chodzi mi o komendy. Każdy program z portem Arexxa ma jakiś tam swój zestaw komend przygotowany przez autora danego programu. Czy sam MorphOS ma taki zestaw komend?
[#4] Re: mosowy Arexx

@R-Tea, post #3

ambient ma, obczaj katalog

[#5] Re: mosowy Arexx

@rzookol, post #4

tak. jakiś jeden skrypt unsnapshot.rexx
czy MorphOS nic więcej w tym temacie nie ma?
podmieniłem jeden plik z prefsów na jego odpowiednik z MOSa 1.4.2 żeby mieć regulację parametrów monitora, bo mój LCD nie ma przycisków, ale akurat ta część nie jest zapisywana w ustawieniach i muszę to regulować za każdym startem czy resetem. myślałem o jakimś skrypcie, niekoniecznie arexowym, żeby mnie system w tym wyręczył.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem