[#1] Partycja
Jest tak: mam podzielony dysk (60GB) na 4 partycje w tym jedna 34GB i mam problem, ktory polega na tym ze gdy chce wykonac np. delete z poziomu ambienta nie reaguje (magellan daje sobie rade) info pokazuje ta partycje jako volumen nieznany podczas gdy inne partycje sa zaznaczone jako urzadzenie, nie dziala takze spod ambienta parent czesto jest tak ze nie mozna z tej partycji usunac duzych plikow (filmy) a przy ktorejs z kolei probie nie raz sie to udaje. Probowalem formatowac w ffs-ie i sfs-ie i zawsze to samo. Co moze byc przyczyna?
[#2] Re: Partycja

@Arbuz, post #1

jakas 'lewa' nazwa partycji?
[#3] Re: Partycja

@kiero, post #2

Kurcze nazwa jej to "Filmy&Inne" czyżby problem był w "&"?
[#4] Re: Partycja

@Arbuz, post #3

sprawdz a sie przekonasz ;)
Dalej tym tropem,jaka nazwa fizyczna partycji,np hd0:,os4B:

[#5] Re: Partycja

@AmiChris, post #4

HD5. Sprawdzę w tygodniu
TX
[#6] Re: Partycja

@Arbuz, post #1

Dziwne... ja mam HD 160GB, w tym jedną z partycji o wielkości 100GB, i wszystko mam ok.

Jak założyłeś dysk, jaki FS, jak nazwany, czego używałeś do zakładania i formatu, jaki masz sterownik tego FS, itd. Bez tych danych to są czyste dewagacje ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.01.07 01:04
[#7] Re: Partycja

@Solo Kazuki, post #6

Dysk 60GB podzielony na 5 partycji w tym pierwsza ffs 500MB, jedna (ta podejrzana) 34GB a 3 pozostałe po 10, 6, 9GB w sfs-ie. Wygląda jednak na to że to wina znaku & w nazwie ale sprawdzę dopiero w poniedziałek jak będę miał dostęp do pega
[#8] Re: Partycja

@Arbuz, post #7

Tak, to wina znaku &. To jest znak oddzielajacy w adresie URL lokalizacje zasobu od 'parametrow'. Toretycznie takie znaki specjalne sa obslugiwane w ambiencie, ale najwidoczniej nie wszedzie. Na razie proponuje sie go pozbyc.
[#9] Re: Partycja

@kiero, post #8

Dzięki za info. I już jest kolejna rzecz do poprawy w ambiencie.
A tak poza tym to gdzie można po polsku zgłaszać ewentualne babole ambienta?
[#10] Re: Partycja

@Arbuz, post #9

najlepiej do mnie na ircu. ewentualnie tutaj na forum, ale istnieje wtedy mozliwosc ze przeocze.
[#11] Re: Partycja

@kiero, post #10

Wolę na PPA (Może admin założy jakiś nowy dział dot poprawek ambienta) za rzadko jestem na necie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem