[#1] Jak dopalic MOS PUP?
Odkad zainstalowalem MUI4 debug i nowego Ambienta, mam powazne problemy podczas odtwarzania MP3. Oczywiscie priorytety mozna ustawic tak ze nic nie rwie, jednak grafika i odswiezanie...lepiej tego nikomu nie pokazywac. Oczywiscie winne jest MUI. Tak wiec mam pytanie. Jak to wszystko usprawnic kosztem wygladu (i tak denerwuje mnie ten cukierkowy wyglad). Czyli:

1. Trzeba powyrzucac zbedne tapety i zastapic je jakimis np. prostymi gifami w 32 kolorach itp. Kiedys byl jakis news o takich prefsach i tekasturach dla MOS PUP. Skad to sciagnac?

2. Co jeszcze mozna powylaczac w MUI?

3. Co jeszcze mozna wylaczyc w systemie?

Ma byc brzydko, prosto, funkcjonalnie, amigowo bez wodotryskow i w miare szybko :)
[#2] Re: Jak dopalic MOS PUP?

@Andrzej Drozd, post #1

nowe mui mozna skonfigurowac tak samo jak stare + wiecej. nie widze problemu. a zasada jest prosta. nie uzywac regulacji jasnosci tel bo to dziala wolno.

nie odpalalem juz jakis czas 1.4, ale nie przypominam sobie strasznych roznic w predkosci po zainstalowaniu mui4.

Ostatnia modyfikacja: 19.01.07 12:52
[#3] Re: Jak dopalic MOS PUP?

@Andrzej Drozd, post #1

> mam powazne problemy podczas odtwarzania MP3

cgx 56kHz audio disable "0"

> Co jeszcze mozna powylaczac w MUI?

skasowac/podmienic ustawienia envarc:mui/Ťglobalť.prefs

> Co jeszcze mozna wylaczyc w systemie?

wylaczyc skorki intuition.

[#4] Re: Jak dopalic MOS PUP?

@Andrzej Drozd, post #1

z moich obserwacji (czynionych okiem i snoopium) wynika, że pewne zwolnienie powoduje odczyt fontów (dla dowolnej pierdułki muiowej system szuka i czyta fonty, sprawdzcie sami to obczaicie o co mi chodzi). Po przegraniu fontów (bitmapowych (ja korzystam z isotimespl znalezionych na starym cedeku z MA)- nie korzystać z wektorowych) do ramu, zrobieniu assinga u mnie dość mocno przyspieszyło.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem