[#1] PCI - USB2.0
Zakupilem USB2.0 na PCI do PEGa i po podlaczeniu przestal dzialac USB na plycie a dziala na karcie tyle ze jako 1.1. Widzialem artykul na ppa wiem ze trzeba cos wlaczyc w poseidonie aby USB na plycie aktywne ale co to juz nie wiem. Poza tym co trzeba dograc do Poseidona 3.3 aby bylo USB2.0.
Odwrotny do tego mam problem z Fedora Core 6. Dziala USB na plycie a nie na karcie choc konfig pokazuje ze jest karta PCI-USB podlaczona.
[#2] Re: PCI - USB2.0

@Arbuz, post #1

Jakie device masz wpisane w USTAWIENIA SYSTEMU->USB->HARDWARE

Ehci.device(USB2.0) i ohci.device(USB1.1) obsluzy Ci karte USB2.0 na karcie PCI

Ostatnia modyfikacja: 31.01.07 17:26
[#3] Re: PCI - USB2.0

@Norbert, post #2

Sprawdze na jutro a jak uaktywnic USB na plycie?
[#4] Re: PCI - USB2.0

@Arbuz, post #3

Uhciusb.device obsluzy Ci USB na płycie i porty na karcie PCI. Nalezy tylko podac inny (kolejny) UNIT.
czyli
uhciusb.device UNIT 0 i 1 USB na plycie
uhciusb.device UNIT 2,3,4 USB na PCI
predkość USB1.1

ehci.device UNIT 0,1,2 USB na PCI
predkosc USB2.0

ohci.device UNIT 0,1,2 USB na PCI
predkość USB1.1

Ostatnia modyfikacja: 31.01.07 21:56
[#5] Re: PCI - USB2.0

@Norbert, post #2

W ustawieniach tylko mam uhci.device 1 i 2 nic wiecej nie ma
[#6] Re: PCI - USB2.0

@Arbuz, post #5

To dodaj te device o ktorych wspomnialem.
A nie uzywasz UNIT 0 przy uhci.device?

Arbuz mozesz zrobic testy predkosci USB na PCI?
Jaki to model karty?
[#7] Re: PCI - USB2.0

@Norbert, post #6

Zrobic to moge ale czym? Bo sys speed na USB wiesza sie. Model karty to nie wiem ale jest na VIA na pewno. Spróbuję i jutro dam znak
[#8] Re: PCI - USB2.0

@Norbert, post #6

Dobra działa (znaczy się wykrywa kartę)ale woła o keya do posejdona i urządzenia usb nie odczytuje. Ehci.device pobrałem z http://www.pegasosforum.de/dload.php?action=file&file_id=645 . I co z tym zrobić
[#9] Re: PCI - USB2.0

@Arbuz, post #8

Jak to co ? W prefsach do posiedona masz zakladke do rejestracji. O ile pamietam key dla posiadaczy MOS'a jest darmowy trzeba tylko wypelnic i wyslac i grzecznie poczekac.

[#10] Re: PCI - USB2.0

@morgoth6, post #9

No to bajer bo nie mam pega podłączonego do netu.
[#11] Re: PCI - USB2.0

@morgoth6, post #9

To jak jest z tą rejestracją Poseidona? Bo jak się dowiadywałem to rejestracja wynosi co łaska czyżby się zmieniło?

[#12] Re: PCI - USB2.0

@ZED^lM, post #11

nie, nie zmienilo sie. razem z systemem masz klucz dla wbudowanego kontrolera. reszte wypadaloby zarejestrowac

Ostatnia modyfikacja: 02.02.07 10:18
[#13] Re: PCI - USB2.0

@kiero, post #12

Mam karte (6xusb) na chipie Ali5237 i pod ohciusb.device wykrywa 3 huby i podlaczone do niego urzadzenia (czytnik kart, empetrojke),
a pod ehci.device wykrywany jest tylko hub.
OpenPCI wykrywa wszystkie huby (2 zbudowane (unit0 i 1), 3 ohci (2,3,4) i 1 ehci (5)), ale zadne urzadzenie nie jest "widziane" przez ehci.

- Jesli mialbym klucz do poseidona do karta wykrylaby urzadzenia pod ehci.device (unit0), openpci (unit5) ?
- Czy ehci dzialaloby na wszystkich portach w karcie USB, czy tylko w wybranych?
- Na jednym w portów napisane jest USB/LAN czy to znaczy ze jest on jakos specjalnie przystosowany do obslugi sieci?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem