[#1] slot1 mocowanie karty proc
Wlasnie peg2 mi przylazl i pytanie mam:). Gniazdo karty procesora wyglada jak pecetowy slot1, są nawet na płycie miejsca do montowania takich trzymaczy jak w starych pc. Czy ktoś z was (posiadaczy pega) zamontował sobie takie "chwytacze" do karty proca jak w pc? I czy jest po temu potrzeba?

[#2] Re: slot1 mocowanie karty proc

@Fazior, post #1

Fajnie, że przylazł Ci Peg2 :). Co do chwytaczy, ja takiego czegoś jak "chwytacze" nie miałem i nie mam, zarówno przy Pegu1 jak i Pegu2 i myśle, ze 99% zwykłych userów też tego nie posiada.

[#3] Re: slot1 mocowanie karty proc

@Fazior, post #1

Zamontowałem sobie coś takiego http://www.ppa.pl/artykuly/pics/sekcje/sprzet/wyciszaniep/09.jpg. Czy jest sens? Myślę, że tak - karta siedzi trochę stabilniej. Karta procesorowa do pega nie posiada charakterystycznej osłony, w którą są otulone typowe karty do slot 1, dlatego nie jest ściśle spasowana z tymi "chwytakami".

[#4] Re: slot1 mocowanie karty proc

@il_capitano, post #3

Fajna sprawa da sie takie trzymadełka dokupić czy trzeba wymontować z jakieś pc płyty??

Benedykt

[#5] Re: slot1 mocowanie karty proc

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

Da się wymontować z PC. Mam coś takiego w Pegu2 z 250g radiatorem :)

Mimo wszystko polecam do chłodzenia coś takiego:

Stosunkowo tanie i łatwo dostępne w większych sklepach. Pentagram Freezone NP-40 Cu lub Pentagram Freezone NP-40 Al. Bardzo ładnie sprawuje się z niskoobrotowym wiatrakiem 40mm.
[#6] Re: slot1 mocowanie karty proc

@Jacek Piszczek, post #5

A ciche toto?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem