[#1] CytadelaNG dla MorphOS-a
Czy OpenGL w połączeniu z SDL pod MorphOS-em jest bardziej użyteczne niż w wersji dla AmigaOS 4.0? Osoba zajmująca się projektem nowej Cytadeli bez rezultatu próbuje wykonać port dla AmigaOS, lecz się to nie udaje. Szczegóły tutaj. Może chociaż dla MorphOS-a się da i ktoś pomoże temu człowiekowi?
[#2] Re: CytadelaNG dla MorphOS-a

@mailman, post #1

Specjalistą od tzw. "sdl-szitów" w polaczeniu z GL-em jest Kierownik
:)

[#3] Re: CytadelaNG dla MorphOS-a

@Kaczus, post #2

ja sensu w przenoszeniu cytadeli nie widze. poza tym, itix chyba cos sie bawil w kompilowanie tego. nie mam pojecia czy cos sie urodzilo z tego czy nie.

[#4] Re: CytadelaNG dla MorphOS-a

@mailman, post #1

"...jest bardziej użyteczne niż w wersji ..."

...czegos tu nie rozumiem.
Tzn. nie rozumiem tego zdania.
W ogole, o co chodzi z ta Cytadela, bo tego tez nie rozumiem...
[#5] Re: CytadelaNG dla MorphOS-a

@selur, post #4

Od pewnego czasu trwają prace nad nową wersją Cytadeli (w wyszukiwarkę PPA wpisz Cytadela i wyskoczą wszystkie informacje). Jakiś czas temu (tutaj) osoba zajmująca się ich rozwojem zwróciła się na forum AW.net (odnośnik podałem w pierwszym poście tego tematu) o pomoc w stworzeniu wersji dla AmigaOS (w domyśle AmigaOS 4.0).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem