[#1] MOS PUP, IB & Sputnik
Czas wrocic do starego problemu zwiazanego z IB i swiezego, ze Sputnikiem (2 publicznej wersji). Wlasciwie wszystko chyba jest zwiazane z MUI4 i nowym Ambientem.

1. O IB juz chyba pytalem, ale nie pamietam czy ktos odpowiedzial (gdyz jakos radzilem sobie na AWebie). Tak czy inaczej, podobne pytanie kiedys zadal chyba MDW (nie umiem znalezc tego watku) i rozwiaznie na pewno istnieje. Ja sam sprawdzilem wszystkie klasy MUI (takze ShowMCC), jednak do niczego nie doszedlem.

Chodzi o czarne litery na czarnym tle podczas komentowania. Wyglada to tak:

2. Jak zlikwidowac to "ogromna" spacje? W MUI3.8 po prostu lapalo sie myszka, przesuwalo i zapisaywalo prefsy. A tutaj?

Dodane:

3. Nastepny, mniejszy problem ze Sputnikiem, istnieje podczas pisania tekstu komentarza. Gdy kursor myszki znajduje na oknie w ktorym piszemy tekst, okno to miga, jakby bylo odswiezane i nie widac tego co piszemy, dopiero przesuniecie myszki w inne miejsce, pokazuje napisany tekst.

Ostatnia modyfikacja: 11.04.07 15:57
[#2] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Andrzej Drozd, post #1

1. Wyłącz gradienty dla pola tekstowego z którego korzysta IB w preferencjach MUI dla niego. Tak w ogóle to nie używaj IBa :P
2. Otwórz preferencje, dodaj kilka buttonów, zapisz (nawet bez dodawania guzików powinno być ok.).
3. Zainstaluj trzecią betę ;P

Ostatnia modyfikacja: 11.04.07 16:02
[#3] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Korni, post #2

OK, wyprobuje gdy wejde na MOSa. :)
[#4] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Andrzej Drozd, post #1

ad.1

STRING -> Strings -> Container (pole nieaktywne)
-> ...activated (pole aktywne)
[#5] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Korni, post #2

3. Zainstaluj trzecią betę ;P

Prosze o link. Moze byc na priv :)
[#6] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Norbert, post #4

STRING -> Strings -> Container (pole nieaktywne)
-> ...activated (pole aktywne)

Jak sie okazalo, juz wczesniej mialem wylaczone wszystkie gradienty. Zdaje sie ze Kiero sugerowal aby to wylaczyc (zwiazane bylo z predkoscia na 603). Global MUI (a takze IB), korzysta tylko z "Same as parent object" lub Patern. Tekstury i gradienty dla wszystkich klas MUI, takze Strings sa wylaczone.

Teraz poogladalem sobie to Strings/Container, Strings/Activated i jest bez zmian. Albo nie kumaty jestem, albo Strings nie posiada interakcji na zywo, a zapisywac na "slepo nie mam zamiaru.

Jezeli mozecie, to sprawdzcie to i napiszcie co dokladnie trzeba zrobic :)
Niby nic, ale komentuje teraz z Opery, zamiast z IB na MOSie ;)

PS. Sputnikiem zajme sie pozniej :)
[#7] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Andrzej Drozd, post #6

O! I juz wszystko jasne...i oczywiscie nie jasne. Wszedlem do MUI Ambienta, ustawilem Strings na brzydki odcien rozowo pomaranczowy, dalem "use" i kolory zmienily sie. Teraz nijak nie moge zmienic na lepszy. Zastanawiam sie, tylko dlaczego nie zadzialalo MUI IB tylko Ambienta? ;)

Widocznie tu jest blad. Brak jakiejkolwiek interakcji i zmiany kolorow nawet po USE. Ustawie jeszcze raz, zapisze, zrobie reset kompa i chyba bedzie juz ok ;)
[#8] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Andrzej Drozd, post #7

Dokładnie, to w preferencjach MUI dla IBrowse musisz dla stringa wyłączyć "same as parent object" i dać po prostu jakiś kolor. I to wszystko. Klasa nie reaguje od razu, dopiero po 'Save'.

[#9] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Andrzej Drozd, post #1

No to i ja się dołącze do pytań. Czemu Ib2.4 wiesza mi się zaraz po odpaleniu albo najpóźniej jak musi jakąś stronę otworzyć.
[#10] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Goramo, post #9

Ze względu na lokalny konflikt na alfa centauri pasikoników polnych z myszami śródziemnomorskimi.

[#11] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Goramo, post #9

a zainstalowales poprawionego trance'a ?

[#12] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Goramo, post #9

Sprawdź klasy MUI, biblioteki, może coś się dubluje. IB domyślnie instaluje swoje w MUI: czyli w SYS:Apps/MUI. Skasuj też IBrowse i więcej go nie używaj :)

[#13] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@MinisterQ, post #10

A niebieskie motylko nie inspirowały zamieszania???

Co t jest "trance"
[#14] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@Goramo, post #13

Emulator procesora 68k.

[#15] Re: MOS PUP, IB & Sputnik

@rzookol, post #11

No zainstalowałem.

I pomogło :D :D

Dzięki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem