[#1] Spolszczenie 1.5
Ogłoszenia drobne:

poszukuję osoby/osób chętnych do przetłumaczenia kilkudziesięciu już plików .cd do MorphOSa 1.5, tak by w momencie releasu był dostępny w pełni spolszczony. Chętni powinni mieć sprzęt na którym działa 1.4.5 i choć podstawową znajomość tematu.

[#2] Re: Spolszczenie 1.5

@Jacek Piszczek, post #1

Ile za to placicie?

[#3] Re: Spolszczenie 1.5

@reactor, post #2

a ile dawał hyperion ? :)

[#4] Re: Spolszczenie 1.5

@Drako^lM, post #3

NDA ;)

[#5] Re: Spolszczenie 1.5

@Jacek Piszczek, post #1

zgłaszam się, mam sprzęt i podstawową znajomość tematu

[#6] Re: Spolszczenie 1.5

@Drako^lM, post #3

Widocznie niewiele, skoro od mosowiec chce zarobić. ;)

[#7] Re: Spolszczenie 1.5

@MinisterQ, post #6

reactor jest skromny i nie chce się przyznać że ma całe mieszkanie wytapetowane płytami microAmigaOne, już nie mówiąc o tych spakowanych w pudłach w piwnicy...

[#8] Re: Spolszczenie 1.5

@rzookol, post #7

Ciekawe czym je spakował... jpegiem? ;)

[#9] Re: Spolszczenie 1.5

@reactor, post #2

Byc moze zaplaca dolaczeniem do "krewnych krolika", czyli otrzymaniem MOSa 1.5 szybciej niz inni i WIEDZA co w tym mitycznym 1.5 bedzie - a to juz dla spragnionych nowosci MOSowiec wg mnie BARDZO duzo :)

A jesli nie w trakcie tlumaczenia (choc jak inaczej testowac?) to pewnie po premierze darmowa kopia dla osoby tlumaczacej sie znajdzie. Mysle, ze bylaby to w miare uczciwa zaplata (jesli brac pod uwage cene MOSa na poziomie 100-150 euro) - choc nie znam ilosci tekstow do przetlumaczenia (ale ile tego moze byc skoro chodzi chyba tylko o .cd, a nie .cd + dokumentacje, nie?)

e: gdybym mial troche wolnego czasu (no i Pega, ktorego tez nie mam raczej z braku czasu na amigowanie :( ) to sam bym sie z mila checia zadeklarowal dla samej wiedzy jakie nowosci beda w 1.5.

Ostatnia modyfikacja: 14.04.07 02:10
[#10] Re: Spolszczenie 1.5

@reactor, post #2

Ile za to płacicie?

choć podstawową znajomość tematu

Więc nie zastanawiaj się za długo, i tak się nie nadajesz .

[#11] Re: Spolszczenie 1.5

@Grzegorz Kraszewski, post #10

Widze ze zadalem bardzo dziwne i klopotliwe pytanie. Przepraszam.

Ostatnia modyfikacja: 14.04.07 12:01
[#12] Re: Spolszczenie 1.5

@reactor, post #11

Praca typowo społeczna. Może jakiś darmowy klucz by się znalazł, ale ciężko w tej chwili mówić jeszcze o konkretach.

[#13] Re: Spolszczenie 1.5

@Grzegorz Kraszewski, post #10

reactor sie nadaje o tyle, że uczestniczył tłumaczeniu os3.9 i os4.0. i jesli chodzi o elementy wspolne (czyli podstawowy system) to fajnie by było jesli wszystkie systemy były spolonizowane w jeden sposób

[#14] Re: Spolszczenie 1.5

@Jacek Piszczek, post #12

Już widzę tą radość na twarzy prawdziwego amigowca na myśl o darmowym nawet kluczu dla MorphOSa 1.5 ;)

[#15] Re: Spolszczenie 1.5

@MinisterQ, post #14

trampolina

[#16] Re: Spolszczenie 1.5

@MinisterQ, post #14

hehe,dlatego lepiej chlopaka nie kusic bo od darmowego klucza do pegazosa to juz krotka ale platna droga,przepadnie chlopak,tatuaz z motylkiem sobie zrobi a exblog zacznie toczyc piane z ust.Dbajmy o reactora

[#17] Re: Spolszczenie 1.5

@Jacek Piszczek, post #1

/me jest chętny :)

[#18] Re: Spolszczenie 1.5

@rzookol, post #13

Tylko bez tych zaniuchaj i poniuchaj - jak mnie to zawsze wkurzało....

[#19] Re: Spolszczenie 1.5

@Jacek Piszczek, post #1

Ja jestem chętny.
[#20] Re: Spolszczenie 1.5

@wali7, post #19

Dziękuję, chyba mamy już dość osób.
[#21] Re: Spolszczenie 1.5

@Kaczus, post #18

Tylko bez tych zaniuchaj i poniuchaj - jak mnie to zawsze wkurzało....

A jak tłumaczysz "Cancel"?

[#22] Re: Spolszczenie 1.5

@Grzegorz Kraszewski, post #21

Anuluj/Odwołaj/Przerwij/Zrezygnuj? :)
[#23] Re: Spolszczenie 1.5

Zależy od kontekstu, zazwyczaj "Przerwyj"albo częściej "Zrezygnuj"

[#24] Re: Spolszczenie 1.5

@Jacek Piszczek, post #1

Pytałem o sytuację z localami do MOSa jeszcze w 2003 roku. Pytałem też później, nikt nie był mi w stanie udzielić odpowiedzi. Teraz widzę, że spóźniłem się po jednodniowej akcji. Cóż, mówi się trudno.

Dodano: może jednak się nie spóźniłem. Zobaczymy.

Ostatnia modyfikacja: 14.04.07 20:11
[#25] Re: Spolszczenie 1.5

Np. "daj se siana".

[#26] Re: Spolszczenie 1.5

@Jacek Piszczek, post #1

Ja chętnie pomogę.
Oczywiście po dostarczeniu darmowego sprzętu i wpłacie drobnej, wręcz symbolicznej sumy 12000 PLN

SICNR

[#27] Re: Spolszczenie 1.5

@amigafan, post #26

Ja chętnie pomogę. Oczywiście po dostarczeniu darmowego sprzętu i wpłacie drobnej, wręcz symbolicznej sumy 12000 PLN.

Masz niestety pecha. Zgłosiły się osoby, które zrobią to znacznie taniej.

[#28] Re: Spolszczenie 1.5

@Grzegorz Kraszewski, post #27

może i do khtml ktoś się zglosi ze sprzętem i brakiem wymagań, ja mam taką nadzieję, a Wy ?

[#29] Re: Spolszczenie 1.5

@amigafan, post #26

Dostaniesz znacznie więcej, plus wieczną chwałę, jeśli zajmiesz się zamiast tego portem OpenOffice'a.
[#30] Re: Spolszczenie 1.5

@rzookol, post #28

ba, cale tlumy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem