[#1] fajne commodity z OS3.9
Pamiętam jak podczas mojego krótkiego używania OS3.9 miałem tam takie fajne ułatwienie polegające na szybkim wskakiwaniu z poziomu WB do dowolnego katalogu na dysku. Wystarczyło, że do tego katalogu istniał assign. Otwierałem CLI, RAmiga+e, wpisywałem assign, np. help:, Enter i już miałem na WB otwarte okno sys:Locale/Help. Ten assign jest akurat standardowy, systemowy, ale ja porobiłem sobie takich więcej do najczęściej odwiedzanych katalogów. Nie pamiętam, czy to ułatwienie było standardowo w systemie, czy może sam skądś to zainstalowałem. Kojarzycie coś takiego?
To dział MorphOS :D , więc dla porządku dodam. Chciałbym to zrealizować na MOSie / Ambiencie. :)

Ostatnia modyfikacja: 28.05.07 18:20
[#2] Re: fajne commodity z OS3.9

@R-Tea, post #1

np.
do help:

[#3] Re: fajne commodity z OS3.9

@R-Tea, post #1

w ambiencie sa od tego bookmarki. nie trzeba robic assignow.

[#4] Re: fajne commodity z OS3.9

@kiero, post #3

Kiedy powstanie podgląd zakładek jako element w panelu Ambienta? :)

[#5] Re: fajne commodity z OS3.9

@Korni, post #4

moze dzisiaj:)

[#6] Re: fajne commodity z OS3.9

@kiero, post #5

Ambient rulez! 8)

[#7] Re: fajne commodity z OS3.9

@Korni, post #2

fajne :)
ale żeby było krócej / szybciej to assign i tak się przyda.

Ostatnia modyfikacja: 28.05.07 18:47
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem