[#1] scan
Czy ktos moze mi powiedziec czy da sie do pegasosa podlaczyc i uzywac jakiegos nowego scanera? Jest kilka ktore wchodza w zakres moich zainteresowan (szczegolnie Canony). zb

[#2] Re: scan

@Zbysiuk, post #1

Nowe, czyli z USB? To chyba raczej tylko EPSON Perfection 1240U i HP ScanJet 2200C <- te 2 testowałem. Jest jeszcze na USB obsługiwany jakiś UMAX ale nie pamiętam modelu.

Do Epsona potrzebny jest fxScan, a do HP ScanQuix USB.

Ostatnia modyfikacja: 14.06.07 14:11
[#3] Re: scan

@R-Tea, post #2

A pod jakim programem testowales? Betascan? Czy cos innego? Czy sa gdzies dostepne zrodla tych sterownikow? Ja mecze starego Musteka pod SCSI, ale niestety sensor daje znaki, ze juz jest stary i mam "skazy" na obrazkach. Bardzo mi pomogles - dziekuje. Poszukam wskazanych scanerow, chyba najbardziej dostepny bedzie HP.zb

[#4] Re: scan

@Zbysiuk, post #1

ja mam umaxa astra 1200s na scsi i dziala ok

[#5] Re: scan

@Zbysiuk, post #3

@ Zbysiuk
A pod jakim programem testowales? Betascan? Czy cos innego?

Tak jak pisałem. Testowałem pod programami 'fxScan' i 'ScanQuix USB'. Epson działał mi na fxScan, a HP na ScanQuix. Oba skanery oczywiście są USB. Dodatkowo fxScan może używać ScanQuix jako coś w rodzaju pluginu, i poprzez ten plugin obłużyć HP-ka.
[#6] Re: scan

@R-Tea, post #5

Dzieki. Chodzilo mi oczywiscie o USB. Wezme sie zaraz do roboty. Mam na oku HP 2400 moze bedzie chodzil.zb

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem