[#1] statline
Widziałem na wielu screenshotach, że ludki mają statline ładnie zintegrowany z górną belką Workbencha. Mi się statline uruchamia w osobnym okienku. Czy ta integracja to jest po prostu umieszczenie okna statline na belce i dopasowanie lokalnych prefsów MUI do wyglądu belki, czy może jest jakaś opcja automatycznie "wsadzająca" statline na belkę? W guide nic takiego nie znalazłem, ale nie takie rzeczy zdarza mi się przeoczyć :)

Ach, i jeszcze jedna rzecz :) Czy ja jestem ślepy, czy ststline naprawdę nie ma zegarka i daty?

Ostatnia modyfikacja: 07.07.07 20:54
[#2] Re: statline

@R-Tea, post #1

Tak, trzeba pobawić się ustawieniami MUI do statline, ustawic to samo tlo itp. Polecam umieścić statline'a na dole ekranu, więcej się mieśći, oraz nie zasłania górnej belki. Zegarek i data? IControl mi wystarcza.

P.S: Używasz Workbencha? :P

Ostatnia modyfikacja: 07.07.07 20:59
[#3] Re: statline

@Korni, post #2

Dzięki za info :)
Workbench? To tak z przyzwyczajenia :D
[#4] Re: statline

@R-Tea, post #3

workbench?bleee,smierdzi staroscia i nedza

[#5] Statline - c.d.

@AmiChris, post #4

Czy komuś udało się tak namieszać w ustawieniach MUI, aby pozbyć się
wszelkich ramek w statline? Ja, czego bym nie zrobił, zawsze mam tą
obwódkę, która mi przeszkadza w umieszeniu statline'a na górnej belce.
W najlepszym wypadku ma to szerokość pojedynczego piksela, ale zawsze
jest.

Wygląda to tak: http://kamul.integradesign.org/statline.png
Kolory celowo ustawiłem czarno-białe, aby dobrze było widać o co mi
chodzi.

[#6] Re: Statline - c.d.

@Kamul, post #5

Prawdopodobnie musisz zmienić ustawienia klasy "image" -> frame&background. Możliwe też, że musisz pokombinować z ustawieniami "strings" -> readonly i "window" -> window background. Należy wyłączyć tam po prostu ramki.
Aha i jeszcze "button" -> container.

Ostatnia modyfikacja: 10.07.07 22:43
[#7] Re: Statline - c.d.

@il_capitano, post #6

Tyle się nakombinowałem, a jakoś klasę image przeoczyłem, a to
rzeczywiście tu tkwił problem. Wielkie dzięki! Teraz będę spał
spokojnie. ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem