[#1] Jabberwocky i gadka z MSN
Potrzebuję na szybciora połączyć się z Jabberwocky z kontaktem MSN.
Jak to zrobić w kilku prostych krokach?
Poczytałem pobieżnie guide ale nie czaję tych wszystkich transportów. Nie mam konta na MSN.
Przy odpaleniu rejestruję konto na Jabberze, a tu na liście kontaktów pokazuje mi się to jako kontakt. O co chodzi? Sam ze sobą mogę tym gadać?
Rejestruję transport MSN (czy jak oni to tam nazywają) a tu kolejny kontakt na listę (taki z białą kopertą i kartką). O co chodzi!?
Jak dodałem rzeczywisty kontakt do listy to nie ma przy nim żadnej ikonki i jest wpisany pogrubionym fontem. Gościu twierdzi że jest online, ale moje wiadomości do niego nie dochodzą.
Pliz, jak to skonfigurować na szybciora w kilku prostych krokach?

[#2] Re: Jabberwocky i gadka z MSN

@R-Tea, post #1

musisz miec konto i dodajesz na serwerze jabbera np chrome.pl jako plugin twoj login i haslo.

[#3] Re: Jabberwocky i gadka z MSN

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

A czy mógłbyś to bardziej sprecyzować?
Gdzie te konto MSN założyć? Z poziomu Jabberwocky to zrobię?
[#4] Re: Jabberwocky i gadka z MSN

@R-Tea, post #3

chyba tylko programem do MSN, a takiego na amige jeszcze nie ma

[#5] Re: Jabberwocky i gadka z MSN

@R-Tea, post #3

http://members.iinet.net.au/~trebs/AmiMSN

a jednak jest, ale nie wiem jak to dziala.

[#6] Re: Jabberwocky i gadka z MSN

@R-Tea, post #1

Poczytałem pobieżnie guide ale nie czaję tych wszystkich transportów.

Transport umożliwia połączenie się z dana siecią m.in. oczywiście. Istnieją transporty sieci im, transport sms, pogoda, agent rss, slowniki itd.

Rejestruję transport MSN (czy jak oni to tam nazywają) a tu kolejny kontakt na listę (taki z białą kopertą i kartką). O co chodzi!?

To reprezentuje Twoja aktywne transporty. Zauważ ze jabber nie ma konfiguracji dla sieci w programie. Wszelkie konfiguracje związane z kontem/transportem odbywają się poprzez ten serwer, a nie konfiguracje w programie.

Jak dodałem rzeczywisty kontakt do listy to nie ma przy nim żadnej ikonki i jest wpisany pogrubionym fontem. Gościu twierdzi że jest online, ale moje wiadomości do niego nie dochodzą.

A przypisałeś ten kontakt do swojego transportu msn?

Struktura tego jest banalna:

Nazwa transportu: msn.jabber.org
JID kontaktu: numerek/nazwa@msn.jabber.org

to oczywiście tylko przykład ;)

BTW: http://www.jabberpl.org/Wprowadzenie/PierwszeKroki?v=19al

Ostatnia modyfikacja: 26.09.07 16:48
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem