[#1] Karta sieciowa i upload
Dokupiłem do pegaza kartę sieciową na rtlu 8139. Wrzuciłem ją w płytę główną, zmieniłem sterownik w MOSNecie i na pierwszy rzut oka wszystko działa ok. Jednak aż do momentu, gdy usiłuje wrzucić coś na ftp, albo wysłac większego maila. Upload nie wiedzieć czemu zwolnił mi z kilkudziesięciu do kilku kilobajtów na sekundę.

Oczywiście po powrocie do sieciówki wbudowanej na płycie wszystko jest jak dawniej.

Czy ktoś się spotkał z czyms takim? Co może być tego przyczyną i jak mogę temu zaradzić?
[#2] Re: Karta sieciowa i upload

@Adam_K, post #1

a na serverze Mostu nie ma przypadkiem poprawioenj wersji sterowniak do realteka ?

ps. można też skorzystac ze sterownika pod openpci

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem