[#31] Re: USB i co dalej?

@Pero, post #30

spoko.... samo 7 może być cokolwiek mylące ;)
nie zrozumiałem do końca na czym polegają Twoje problemy z USB. masz te hece z bootowaniem o których pisałem, czy problemy tylko z uruchomieniem EHCI?
[#32] Re: USB i co dalej?

@wali7, post #31

Problemów z EHCI jako takich nie mam. Jedynie to, że braki są w sterownikach do urządzeń pod USB - skanery i inne (blabla...). Głównymi problememami była "widzialność" poszczególnych unitów pod poseidonem. Ale tak to wyjaśniłeś, że teraz wiem o możliwości konfliktu między USB na płycie i na karcie. Kartę mam również na chipie VIA. Kupię coś innego na innym chipie i będę widział wszystkie unity! Ten sam problem co ma Arbuz. I też mnie poseidon wyrzuca czasem , tak jakby to było demo.
Arbuz napisał "Jak wrzucam EHCI to po podłączeniu np pendriva wywala death device". U mnie jest to około 2-3 minut.

Ostatnia modyfikacja: 01.10.07 15:52
[#33] Re: USB i co dalej?

@Pero, post #32

U mnie jest to 10 sekund i wywalenie. Wrzuciłbym loga z poseidona ale (aż się głupio przyznać) nie wiem jak mam zaznaczyć tekst.
[#34] Re: USB i co dalej?

@wali7, post #17

A jaki masz model tego Nec-a?
[#35] Kupiłem Nec-a

@Arbuz, post #34

I mam problem bo obojętnie jaki podłączam sprzęt usb to działa przez góra 5 sek. a potem wywala całego Poseidona.
Co robić?

ps. Jak ktoś ma NEC-a to niech mi napisze jakie dokladnie ma diwajsy ustawione w Poseidonie
Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 25.10.07 18:55
[#36] Re: USB i co dalej?

@Arbuz, post #34

Sprawdzałem 3 rózne karty z NECem i wszystkie działały bardzo dobrze... wydaje mi się, że ważne jest jedynie, aby chip na karcie był NECem
Ustawianie sterowników jest też dość proste, bo jeżeli ustawisz nr device którego Poseidon nie widzi, to zwyczajnie zostanie wywalony z konfiguracji (czyli możesz ustawić tych unitów powiedzmy po 4, Poseidon zadba o to, aby zostały tylko te działające :) )

Ostatnia modyfikacja: 25.10.07 22:26
[#37] Re: USB i co dalej?

@Arbuz, post #34

Cześć! Mała informacja - po przetestowaniu dwóch kart USB na chpie ALI stwierdzam, iż ten układ nie chodzi (u mnie)

[#38] Re: USB i co dalej?

@Pero, post #37

THX ale czemu nie działa NEC który powinien działać podobno (info wg. forumowiczów). Choć muszę przyznać, że VIA na moim pegu z Fedorą8 działało jako USB1.1 a z NEC już 2.0. Coś mi się wydaje że to wina Poseidona i braku klucza.
[#39] Re: Kupiłem Nec-a

@Arbuz, post #35

bo obojętnie jaki podłączam sprzęt usb to działa przez góra 5 sek. a potem wywala całego Poseidona.

Niech zgadne... Niezarejestrowany Poseidon i mysz na USB?
[#40] Re: USB i co dalej?

@Arbuz, post #38

co to niezarejestrowanego Poseidona to sam niewiem - mój jest zarejestrowany (możesz wpłacić naprawdę symboliczną kwotę)
[#41] Re: Kupiłem Nec-a

@Torn, post #39

Nie trafiłeś niestety. Myszy i klawiatury nie mam na USB. Ale za to Sony Ericssona i Pendriva Kingtona a jakże
[#42] Re: USB i co dalej?

@wali7, post #40

A jak? proszę po kolei bo mam konto w PEKAO żuberku :)
[#43] Re: USB i co dalej?

@Arbuz, post #42

załóż sobie konto PayPal
[#44] Re: USB i co dalej?

@wali7, post #43

A to ciekawe czy ktoś z posiadaczy Pega rejestrował Poseidona ostatnio przez PayPal?? Bo autor Posiedona już nie lubi PayPal (teraz lubi Moneybookers). Co można sprawdzić na Jego stronie.
Wiem to bo chciałem zaktualizować swój klucz ale jako posiadacz Spidera nie wiem w końcu czy mam do tego prawo. Także narazie skończyło się na żałożeniu konta w Moneybookers.
[#45] Re: USB i co dalej?

@wali7, post #43

Pewnie, jak będzie można zrobić to w cywilizowany sposob, to sobie
założy, puki co musisz podać numer karty kredytowej, którym paypal
sobie będzie zarządzał, co jest bezsensem. Przy opłatach, które
pobierają, mogą podpisać umowy z normalnymi bankami o przelewy. Ja np
nie lubie, jesli za dużo instytucji ma dostęp do mojego konta w ten
czy inny sposób.

[#46] Re: USB i co dalej?

@TomK, post #44

Ja rejestrowałem przez Moneybookers i ten serwis jest znacznie bardziej cywilizowany niż PayPal. I do tego można bez problemu płacić zwykłym przelewem, a nie cudować z kartą płatniczą.

[#47] Re: USB i co dalej?

@Marek Szyprowski, post #46

A mogłbyś mi zarejestrować od siebie a ja prześlę kasę na twoje (polskie) konto? Oczywiście najpierw chciałbym wiedzieć ile
[#48] Re: USB i co dalej?

@Arbuz, post #47

a nie prościej założyć sobie konto na MoneyBookers osobiście? kilka kliknięć myszką i gotowe.... skoro można płacić przelewem, to wystarczy iść na pocztę i przelać (jak zakładałem sobie u nich konto kilka lat temu, to nie było tak łatwa i można było płacić tylko Visą)
co do sumy, to przecież było mówione - "co łaska", ja zapłaciłem 7 euro
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem