[#1] Neostrada
Witam.
Niedługo podpiszę nową umowę z tepsą. Napewno dostanę LiveBox-a, który wiem że jest porażką. Więc muszę kupić router i używać go zamiast liveboxa ale...
1) pod neostradę będzie podpięty przez kabel Pegaz
2) poprzez WIFI muszę podpiąć laptoka i stacjonarnego grzyba.
3) WIFI musi sięgać mniej więcej przez 3 ściany z cegły więc dowiedziałem się że musi być z antenką (a może z dwiema ).
4) Jaki proponujecie router, który sprawdził się na Pegazie? Rozumiem że musi być z modemem (chyba)
5) Może coś jeszcze mam dokupić?
THX i pozdrawiam
[#2] Re: Neostrada

@Arbuz, post #1

Livebox to zwykly roterek z wifi w kosmicznym opakowaniu/
Ad. 1.Dobrze.
Ad. 2. Raczej nie widze przeszkod w skonfigurowaniu i udostepnieniu wifi z podziomu routera
Ad. 3. Na zasieg i sile syganlu wplywa w praktyce tyle czynnikow ze niczego nie mozna byc pewnym na 100%, trzeba sprawdzic. Najwyzej po drodze wstawisz sobie AccessPoint jako bridge.
Ad. 4. w twoim przypadku nie jest konieczny dodatkowy router, ale gdbys sie uparl to z doswiadczenia moge polecic Linksys lub 3com. A modem Ci nie potrzebny bo ta robote bedzie zalatwial LiveBox, no chyba ze bedziesz chcial wyrzucuc LB to wtedy routerek z ADSLem bedzie konieczny.
Ad. 5. Kurtke bo bo ponoc pogoda ma sie popsuc ;)

[#3] Re: Neostrada

@Arbuz, post #1

Z tego co wiem, jeśli chcesz pozbyć się LB, potrzebny Ci będzie router ADSL Annex A.

Ostatnia modyfikacja: 03.10.07 18:39
[#4] Re: Neostrada

@reactor, post #2

Tak sobie pomyślałem że po co mi AccesPoint jak są takie fajne routery 3antenowe (to już chyba ma sporą moc), tylko nie wiem czy sprawdzą się z w/w zestawem.
LiveBoxa chcę wywalić bo większość rozłączeń on powoduje, tak samo jak Sagemy do Neo dokładane kiedyś. Najlepiej jakby mi ktoś dał jakiś namiar na dokładny model produktu (jestem zielony w tym temacie).
AD.5 Po co mi kurtka jak mam ciepłe majtasy?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem