[#1] Złącza Pegasos 1
Witam! Potrzebujć na szybko pomocy! Zapakowałem do obudowy desk całego pegaza również z głośniczkami i zasilaczem do nich. Jak mogć podłączyć do tego wzmacniacza dźwićk z pegasosa, aby mi toto działąło. Chodzi mi o wyjście dźwićku na głośniczki, ale ze złącza wewnćtrznego a nie z wyjścia Jack. Na schematach mam opis złącz wewnćtrznych - CD, VID, AUX HP-FP. Co mogć wykorzystać?

[#2] Re: Złącza Pegasos 1

@Pero, post #1

to są złącza IN a nie out :)

[#3] Re: Złącza Pegasos 1

@rzookol, post #2

No właśnie! Tegonie mam opisanego! Dzićki!

[#4] Re: Złącza Pegasos 1

@rzookol, post #2

IIRC, AC97 w Peg I nie różni się od tego w Peg II, a jeśli tak, to z pięciu złącz na płycie, to oznaczone HP(Headphones) to *wyjście* na słuchawki.
Opis wyjść(dla Pega II, ale to - chyba - nie ma znaczenia), można znaleść n.p. tu.
[#5] Re: Złącza Pegasos 1

@Torn, post #4

A czy ktoś podłączał słuchawki pod to wejście ?
Ja mam obudowę Gaia LCD i mam takie kable wystające
z panelu: oznaczone S-R i S-L. Skoro schemat pinu jest taki, że w środku są 2 masy i po bokach kanały to w takim razie ja kto podłączyć żeby działało?
W przypadku mikrofonu są to: MicIn i GND, a drugi to MicBias i tu sprawa jest prosta.
[#6] Re: Złącza Pegasos 1

@yackar, post #5

Tak, jest przecież ładnie napisane w linku zapodanym przez Torna. wkrótce sam będe podpinał przy okazji montażu nowego zasilacza FlexATX i małego śledzia :), (nie chce otwierać obudowy). Teraz mam zwykłego ATX, stoi na zewnątrz obudowy ;).

Ostatnia modyfikacja: 20.10.07 13:18
[#7] Re: Złącza Pegasos 1

@Korni, post #6

@ Korni
małego śledzia

Obudowa low-profile?
[#8] Re: Złącza Pegasos 1

@R-Tea, post #7

Tak :).

[#9] Re: Złącza Pegasos 1

@yackar, post #5

Ha, no i teraz ja mam problem jak zobaczyłem mój kabelek ;).

Nie wiem czemu z kabelka EARR wyłazi drugie EARR, podobnie z EARL i MICIN. Gdzie jest MicBias?

+-------EARR (To podpinam pod R)
+EARR (Co z tym?)

+-------GND (GND)

+-------EARL (Pod L)
+EARL (A to? :P )

+-------GND (GND)

+-------MICIN (MIC_IN)
+MICIN (A ten gdzie? Co z MIC_BIAS?)

Ostatnia modyfikacja: 25.10.07 12:11
[#10] Re: Złącza Pegasos 1

@Korni, post #9

A wkliknij gdzieś na sieć zdjęcia tych wtyczek, może się coś wymyśli...
[#11] Re: Złącza Pegasos 1

@Torn, post #10

http://www.korni.ovh.org/temp/kabelekaudio.png

[#12] Re: Złącza Pegasos 1

@Korni, post #11

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-015851.htm
i:
http://www.powerdeveloper.org/forums/viewtopic.php?t=816&highlight=audio+connectors
Do którego link już tu podawałem, gdzie masz wyrażnie napisane:
You don't need to connect Return pins, the audio isn't layed out the same way as a PC.
Czyli returny(dodatkowe piny od L i R) olewasz, masy podłączasz, jedną do mic, drugą do HP. I, z resztą, tak mam ja podłączone, a że właśnie się ze słuchawek wydobywa SEB - Shoot from the Hip - Love it is Love, to raczej działa.
[#13] Re: Złącza Pegasos 1

@Torn, post #12

Aha, to już wiem co to są te returny :). Czyli mic_bias też można sobie darować jeśłi mono mi starczy. THX.

[#14] Re: Złącza Pegasos 1

@Korni, post #13

Korni napisał(a):

> Czyli mic_bias też można sobie darować jeśłi mono mi starczy.

Yyy... prawie. IIRC, któryś z typów mikrofonów(pojemnościowy?) nie będzie działał, ale to ma minimalne znaczenie, bo normalne "majki" do skype'a i z kompletów HP+MIC dla graczy działają.
[edit]A jakbyś chciał go podłączyć, to idę o zakład, że "drugi" kabel od mic u Ciebie, to jest właśnie MIC-BIAS[/edit]

Ostatnia modyfikacja: 25.10.07 15:24
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem