[#31] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@AS, post #30

ostatnia najnowsza wersja i gui
www.czo.pl/AMP2_040716_lha74

pobieranie działa na sputniku (ajax)

[#32] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #31

Dzięki jest lepsza od tej MOSowej.

[#33] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@Kaczus, post #21

Wpatrywałem się w ten filmik i jakoś róźnicy w odtwarzaniu dostrzeć nie mogę. Wyszczególnij co konkretnie zwalone :).

[#34] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@AS, post #22

Udostępniłem nową wersje TDmplayerGUI (jest na Aminecie i na stronie www.tdolphin.org), sciągnij sobie i sprawdź czy dalej masz problem z 0.91 i VideoCD.

[#35] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@Rafael/ARMO, post #34

Jak zauważyłem na Aminecie to od razu pobrałem. Działa, ale musiałem zrobić wpis w dodakowych opcjach, tzn. zmienić DVD na CDROM. I teraz działa poprawnie.

[#36] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@AS, post #35

Możesz mi napisać co dokładnie zmieniłeś?

[#37] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@Rafael/ARMO, post #36

no Rafał... AS odkrył w twoim programie ficzery o których istnieniu nie miałeś pojęcia
[#38] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@Rafael/ARMO, post #36

Nic odkrywczego, ale:
w dodatkowych opcjach miałem podane kiedyś przez Ciebie:

-dvd-device ide.device:2

na tym nie działało VCD, jak pisałem wyżej. Popatrzyłem w instrukcję MPlayera i dipisałem drugą linijkę:

-vcd 2 -cdrom-device ide.device:2

Teraz jak odtwarzam film z DVD to w dodatkowych opcjach wyświetlam pierwszą linijkę, a jak VCD to drugą (oczywiście w odpowiedniej zakładce). I zaczęło działać.
Nie pamiętam (albo źle patrzyłem ), ale chyba w tej wersji dałeś w ustawieniach możliwość (inne) ustawiania i edytowania dodatkowych opcji.

Ostatnia modyfikacja: 07.11.07 09:49
[#39] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@AS, post #38

Właśnie poto jest w ustawieniach "ptaszek", że mplayer jest w wersji 1.0+ lub nie.
Dla wersji poniżej 1.0 dvd i videocd wywołuje się:
mplayer -dvd nr
mplayer -vcd nr
dla wersji 1.0+ wywołuje się:
mplayer dvd://nr
mplayer vcd://nr

Co -cdrom-device i -dvd-device to możesz to ustawić w ustawieniach zakładka CD/DVD. Więc to w ustawieniach dodatkowych już jest zbędne (od kilku wersji).

Ostatnia modyfikacja: 07.11.07 10:26
[#40] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@Rafael/ARMO, post #39

Tak, teraz to wiem, jak ustawiłem. Ale jak pierwszy raz zobaczyłem program, wszystkie jego zakładki, preferencje, możliwość ustawienia ide.device itp. to pomyślałem, że program wszystko ma i niejako z automatu odpala to co potrzeba. Nie pomyślałem, że trzeba dopisać jeszcze składnię, a w readme nic na ten temat nie znalazłem.

Edit: wpis swój zostawię, gdyż działa i przy wersji <1 i przy >1. Ponadto jak zauważyłem przed chwilą, to przy moim ustawieniu działa początkowe przewinięcie czasu, a przy dvd://nr nie działa.

Ostatnia modyfikacja: 07.11.07 11:00
[#41] Re: MPlayer0.91 vs. MPlayer1.0

@AS, post #40

Bop program robi tą zamiane z automatu, ja to tylko podałem poglądowo że taka różnica jest. Jak zakilkasz lub odklikasz "V1+" to gui samo automatycznie inaczej daje dot opcji DVD/VCD do mplayera.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem