[#1] Mos peg1 zwiechy
Witam.instalnolem golo wersje mosa 1.4.5 i czasem cos mi sie wiesza.Czy to wina złej pamięci?
[#2] Re: Mos peg1 zwiechy

@jarecki130, post #1

Jak dla mnie to mało konkretnie i nie umiem określić przyczyny.
[#3] Re: Mos peg1 zwiechy

@jarecki130, post #1

Czyjej?

[#4] Re: Mos peg1 zwiechy

@jarecki130, post #1

1. Sprawdź pamięć komendą memtest.
2. Goły MorphOS się wiesza czy uruchamiałeś jakieś inne programy?
3. Po starcie systemu uruchom logtoola, jak zacznie sypać kolorami, wklej tutaj loga, ew. sam się domyśl co jest nie tak ;).

Ostatnia modyfikacja: 09.11.07 18:32
[#5] Re: Mos peg1 zwiechy

@jarecki130, post #1

Więc, pytasz Pan, jakie są prawdopodobne przyczyny tego zawieszenia?

Najprawdopodobniej, yyy, albo... albo pamięci, które były, yyy... są, złe, albo, po prostu, no... tak jak mówili przedmówcy... yyy... no... pamięci... pamięci... pamięci były, złe, a... instalacja, instalacja... yyy, instalacja... też, była zła.

Zatem, najprawdopodobniej, przyczyny techniczne spowodowały to zawieszenie.

Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać, a tenże filmik z youtube był mym natchnieniem...

Ostatnia modyfikacja: 09.11.07 18:38
[#6] Re: Mos peg1 zwiechy

@Korni, post #4

memtest podal ze jest ok.standardowe ustawienia tylko uruchamialem.gdzie znajduje sie logtool
[#7] Re: Mos peg1 zwiechy

@jarecki130, post #6

Jest news na stronie głównej...
Możesz też użyć komendy getramdebuglog.

[#8] Re: Mos peg1 zwiechy

@Korni, post #7

Dziwne teraz.Gdy wgralem mui nowego ti ambienta to podczas uruchamiania mosa zamiast motylka mam na gorze zaraz po wlaczeniu dziwne znaczki w ramkach koorowych
[#9] Re: Mos peg1 zwiechy

@jarecki130, post #8

To jest normalne. U mnie znikło jak włączyłem bootlogo. Jak wyłącze to mam te krzaki właśnie.
[#10] Re: Mos peg1 zwiechy

@deez, post #9

te paski znikaja po wejsciu w ustawienia rozdzielczosci i kliknieciu zapisz z tego co pamietam. cos sie chyba dzieje czasem dziwnego z plikiem ustawien i pomaga zapisanie go od nowa.
[#11] Re: Mos peg1 zwiechy

@quaint, post #10

Dokładnie. U siebie miałem tak samo. Jak zmieniłem monitor, ustawiłem mu odpowiednią rozdzielczość - zaskoczył. :)

Ot, taki mały zbieg okoliczności, ale już wiem dokładnie dlaczego tak było. :)

[#12] Re: Mos peg1 zwiechy

@deez, post #9

napisz jasniej co to ten bootlog.Apropo te naczki wyskakuja na miejsci symbolu karty zanim os sie zabutuje
[#13] Re: Mos peg1 zwiechy

@jarecki130, post #12

a dokładniej mam tak.odpalam pega.pokazuje konsole potem boot i na dole napis firmware gdy sie pojawia wyskakuja krzaczki kolorowe na gorze ekranu.w tym czasie bootuje sie mos i nie widac obrazka
[#14] Re: Mos peg1 zwiechy

@deez, post #9

A jak bootlogo włączyć bo w ENV CGX jest bootlogo 1
[#15] Re: Mos peg1 zwiechy

@Arbuz, post #14

Jeśli jest "1" tzn., że jest włączone już, heh. Zajrzyj jeszcze do Devs/Monitors/ i tam zobacz info w ikonie od karty graficznej jakiej używasz, tooltype BOOTLOGO dajemy na YES lub NO.
[#16] Re: Mos peg1 zwiechy

@quaint, post #10

Cudowałem z tym kiedyś tak jak opisujesz, ale nie pomogło.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem