[#1] Napisy i txt
Dlaczego część napisów do filmów(oczywiście końcówka .txt i ten sam czasowy sposób zapisu) jest odczytywane przez MOS jako datatype a część jako text dokument?
[#2] Re: Napisy i txt

@Arbuz, post #1

Bo masz tak zdefiniowane typy plików.

[#3] Re: Napisy i txt

@Arbuz, post #1

Najwidoczniej pliki zawieraja znaki ktore nie znajduja sie w tablicy identyfikujacej plik jako tekstowy. Oczywiscie zakladam, ze nie mieszales w standardowych deskryptorach plikow.

[#4] Re: Napisy i txt

@kiero, post #3

Nic nie grzebałem. Ale w takim wypadku jak mam zdefiniować MIME jeśli i jeden i drugi plik jest txt?
[#5] Re: Napisy i txt

@Arbuz, post #4

sprawdź w pliku definiującym filetypy Ambienta jak zdefiniowany jest plik tekstowy. możesz spróbować wtedy ograniczyć rozpoznawanie tego typu tylko do wykrycia końcówki .txt, względnie sprawdzić, czy wykrywanie końcówki .txt tam znajduje się, i czy połączone jest z resztą definicji operatorem sumy logicznej, jesli nie, to to zmień
zakładam oczywiście, ze pliki których nie chce Ci wykrywać kończą się na .txt ...
sorry za wyjaśnienie dosyć ogólnikowe (ale powinno skutecznie pomóc rozwiązać problem), ale nie mam teraz Pega pod ręką i nie mam jak sprawdzić tych definicji
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem