[#1] Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1
Witam.Prosze o dokladny opis co zrobic by pozbyć sie tego ustrojstwa.Pojawiło sie to dopiero po instalacji sterów dla radków.Wczesniej boot odbywał się normalnie(obrazek mosa).Poprzedni wątek lekko wspominał o tym lecz nie dało to efektu

Ostatnia modyfikacja: 11.11.07 19:35
[#2] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@jarecki130, post #1

Też tak miałem, ale się samo "naprawiło". Teraz mam bootowanie z obrazkiem MorphOS.

[#3] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@jarecki130, post #1

Wejdź do preferencji, przejdź do trybów wyświetlania obrazu, jeśli masz rozdzielczość, powiedzmy 800x600 24 bit to zmień na 800x600 16 bit i zapisz ustawienia. Potem reset z powrotem do preferencji i ustaw ponownie rozdziałkę w 24 bitach. Powinno pomóc.

Więcej tutaj:
http://www.morphzone.org/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=5015&forum=9#48354

[#4] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@Solo Kazuki, post #2

A ja nadal nie mogę przy bootowaniu włączyć obrazka
[#5] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@jarecki130, post #1

Ja już doszedłem. Uruchom System w 23 bitach a nie w 24 i będzie dobrze. Nawet bootlogo mi poszło. Zastanawia mnie tylko co jest nie tak w sterach radeona że taki bobek wyszedł. Na VooDoo5 5500 tego nie było
[#6] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@Arbuz, post #5

W 23 bitach? Ciekawe...

[#7] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@MinisterQ, post #6

nie pamietam jak bylo w 1.4.x, ale jakis czas temu w klasie do wyboru trybu mozna bylo ustawic tryby nie tylko 23, ale 25, 26... bitowe:)

[#8] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@MinisterQ, post #6

A właśnie że tak. Weź w screenmode przesuń kólkiem myszy to zobaczysz. Lewym przyc myszy można tylko 16/24bit.
Kiero 26bitów mi się nie udało

Ostatnia modyfikacja: 14.11.07 10:50
[#9] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@Arbuz, post #8

jezeli masz aktualne mui to ci sie nie uda ustawic glebokosci z kosmosu.

[#10] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@kiero, post #9

A które jest aktualne i skąd je wziąść (proszę o link)? Moje MUI jest chyba z września.
[#11] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@Arbuz, post #10

Dołączam się do prośby.
[#12] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@quantor, post #11

ktos czasami podaje linki na morphzone. ja nie znam bo nie sciagam ze strony stuntza.

[#13] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@Arbuz, post #10

Nie polecam instalować ostatnich wersji MUI4 . Gdyż są przeznaczone
dla MorphOS 2.0 i nie sa testowane pod 1.4.x

[#14] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@Drako^lM, post #13

poprzednie tez nie byly:)

[#15] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@kiero, post #14

Ale ostatnie już ewidentnie sa pod 2.0 :) . Ja używam z 25.04.07 i nic
nie musze dogrywać ani zmieniać :)

[#16] Re: Jak usunac dziwne znaczki kolorowe podczas boot pega1

@jarecki130, post #1

Już doszedłem skąd te znaczki. Poukładaj po prostu wszystkie klasy mui i libsy tak jak powinny być czyli te mosowe w mossys a te amigowe w sys. Pamiętej aby wszystkie skiny ambienta też były w mossys (instalery wrzucają je gdzie popadnie). będziesz miał ok.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem