[#1] time
Niestety przy okazji reorganizacji systemu, cos zmienilem (nie wiem
co).Po pewnym czasie chcialem ustawic czas w Main Preferences. W
zakladce "Time" mam taki komunikat:"Gouldn't use the preference
class". Szukalem ale nie znalazlem. Prosze o podpowiedz.

[#2] Re: time

@Zbysiuk, post #1

Jakiej wersji MUI używasz ?
[#3] Re: time

@deez, post #2

MUI4 20.6377 z 06.10.07

[#4] Re: time

@Zbysiuk, post #3

Ściągnij stąd http://www.zerohero.se/mui/download.html te klasy: crawling.mcc oraz lamp.mcc. Powinno pomóc.
[#5] Re: time

@deez, post #4

No niestety nie pomoglo, ale strona zacna ...sobie ja zapamientam.

[#6] Re: time

@Zbysiuk, post #5

Hmm, może "calendar" ściągnij jeszcze. Aha, mam nadzieję, że wrzucasz je tam gdzie być powinny i że nic się nie dubluje z nich.
p.s.
Stąd: http://alfie.altervista.org

Ostatnia modyfikacja: 18.11.07 20:03
[#7] Re: time

@deez, post #6

Nie pomaga. To chyba nie sprawa klas. Moze cos skasowalem np. obrazek tego zegara w prefsach? Wiesz gdzie to moze jest?

[#8] Re: time

@Zbysiuk, post #7

A co pokazuje SnoopDos ?
[#9] Re: time

@Zbysiuk, post #7

Nie sądze, że to przez to. Tak czy siak jeden plik "ClockBack.png" siedzi w morphos:MorphOS/Prefs/gfx/, a "Time.png" i pozostałe w morphos:MorphOS/Prefs/gfx/listview/.
[#10] Re: time

@Norbert, post #8

...ze wczytuje clock.mcc. Mam clock.mcc z 9.11.07 i rozmiaru 13940. Szczerze to nie pamietam zebym ja wymienial. A jakie macie u siebie?

[#11] Re: time

@Zbysiuk, post #10

A jeszcze jedno - nie mam tej klasy na liscie w preferencjach MUI, ale chyba nie wszystkie sie tam pokazuja - myle sie?

[#12] Re: time

@Zbysiuk, post #10

Zmień na starsza wersje clock.mcc ta z MUI z 9.11 czy 6.10 nie jest
kompatyblina z prefsami z 1.4.5

[#13] Re: time

@Zbysiuk, post #10

to sprawa o której pisano już - winna jest clock.mcc w zbyt nowej wersji (dwie ostatnie aktualizacje MUI są podobno dla MOSa2.0 i nie do końca kompatybilne z 1.4.5), zamień ją na clock.mcc z jakiejś starszej wersji MUI4.0 i będzie grało :)
[#14] Re: time

@wali7, post #13

Zmienilem i chodzi.Niestety mialem jakas b.stara z 2003, dokladnie z plyty z MOSem i wyglada to troche dziwnie (zegar jest poza ramka programu), ale ustawic sie da. Jakby ktos mial starsza, ale nowsza wersje to b.prosze...
Dziekuje za pomoc.

[#15] Re: time

@wali7, post #13

No przecież pisałem aby zamienił m.in. te clock.mcc. ;)
[#16] Re: time

@deez, post #15

Wielkie dzieki. Poszukam jeszcze wlasciwej clock.mcc, zeby to wszystko
dzialalo wlasciwie :P

[#17] Re: time

@Zbysiuk, post #16

Najlepsza by była ta, która ładuje sie podczas instalacji ostatniej wersji Sputnika (chyba z września 2007). Niestety, zdaje się, że ten link juz jest martwy (w każdym razie wczoraj nie działał).
[#18] Re: time

@wali7, post #17

Pogmeram troche.. ok, racja

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem