@R-Tea,
post #15
No cóż, kabelki, to po prostu kabelki - wyprowadzenie najważniejszych portów na przód obudowy. W komplecie dostajesz chyba 48 najpotrzebniejszych kabli, jedyny którego nie używałem to composite - w Radku mam wyjście S-Video i takiego kabla używam, a mój Tuner TV był padł, więc nie mam do czego tego nawet podłączyć.
Co do czujników, to nie przyglądałem im się szczególnie, ale wygląda na to, że są to termopary po prostu. Nawet jeśli to innego typu czujki, to i tak są to po prostu zwykłe termometry sztuk 2, możesz sobie podłączyć gdzie chcesz(najsensowniej na radiatorze CPU i n.p. na karcie graficznej). Na LCD pokazuje temperaturę z dokładnością do dzięsiętnych stopni celsjusza, lub Farenheihta.
Jeśłi chodzi o wiatraki, to po prostu podpinasz i już - Na LCD wyświetla ci prędkość obrotową wiatraka(RPM i aktualne położenie łopat) i masz możliwość płynnej regulacji(od 5V do 12, albo od 7 - nie pamiętam już dokładnie), do tego tryb auto, dobierający obroty do akualnej temperatury i zdaje się jakieś możliwości tworzenia profili(programów) temperaturowych, ale jako że nie bawię się w overclocking to się tak dokładnie nie przyglądałem.
Jedyną wadą, jest chyba to że Alarm ci nie wyłączy kompa(bo nie ma jak) - ja dałem nawet 11PLN więcej, czyli 199 i jestem jak najbardziej zadowolony.